Ювентус се сбогува със Скудетото след домакински резил срещу Беневенто (видео)

17:50
Ювентус се сбогува със Скудетото след домакински резил срещу Беневенто (видео)

Ювентус записа грандиозен провал, падайки от Беневенто с 0:1 като домакин в среща от 28-я кръг на Серия А. Адолфо Гаич вкара попадението в 69-ата минута.


В 14-ата минута Лападула пробва изстрел от дистанция, който се оказа твърде неточен. В 22-ата Данило получи топката на добра позиция, но неговият удар беше блокиран. В 24-ата Алесандро Туя игра с глава след центриране от фаул, а топката мина над вратата. В 28-ата "вещиците" организираха опасна атака, но не успяха да стигнат до удар. В 33-ата Мората направи добър пробив и стреля по земя, но Лоренцо Монтипо отрази шута му. 


В 35-ата съдията реши, че Даам Фулон е играл с ръка и беше готов да отсъди дузпа. Повторенията на ВАР обаче показаха, че футболистът е избил топката с тялото си и така беше отсъден корнер. При неговото изпълнение Матайс де Лихт стреля с глава, Монтипо изби топката, а Мората беше неубедителен при добавката си. В 39-ата Роналдо се разписа, но при вдигнат флаг за засада. 

 

В 43-ата вратарят на гостите улови топката и се плъзна по тревата, излизайки извън наказателното поле. Реферът реши да му спести червения картон и отсъди само фал в тази ситуация. В добавеното време на първата част Кристиано стреля, но Монтипо се справи с удара му.


Първият удар през второто полувреме дойде в 58-ата минута, когато Деян Кулушевски прати топката далече от вратата. В 66-ата Роналдо също пробва своя мерник, но не намери целта. Минута по-късно Юве организира скоростна контраатака, при която Монтипо не позволи на Федерико Барба да си отбележи автогол. В 69-ата Артур направи необмислен пас към Де Лихт. Той обаче беше пресечен от Гаич и нападателят веднага прати топката в противниковата мрежа за 1:0 в полза на "джалоросите". 

 

Две минути по-късно Федерико Киеза се опита да си изпроси дузпа, но съдията не се подведе от претенциите на играча. В 76-ата Бернардески опита воле, което се оказа разочароващо. В 80-ата пред Роналдо се откри чудесна възможност за изравнителен гол, но Монтипо изби топката в корнер. Минута по-късно португалецът пробва задна ножица, като за малко не отнесе главата на намесилия се Туя.


ЮВЕНТУС - БЕНЕВЕНТО 0:1


0:1 Гаич (69')


Ювентус: Шчесни, Данило, Де Лихт, Бонучи, Бернардески, Киеза, Артур, Рабио, Кулушевски, Мората, Роналдо


Беневенто: Монтипо, Калдирола, Туя, Барба, Импрота, Хетемай, Виола, Йоница, Фулон, Гаич, Лападула

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация