Камбуров повали ЦСКА с гол в последните минути

17:42
Камбуров повали ЦСКА с гол в последните минути

ЦСКА София загуби с 0:1 гостуването си на Берое в мач от 22-ия кръг на efbet Лига и не успя да се доближи на шест точки от върха след вчерашното равенство на лидера Лудогорец срещу Царско село.

Единственото попадение вкара Мартин Камбуров в 87-ата минута от спорна дузпа и по-скоро съдята Драгомир Драганов допусна грешка, тъй като Фал търсеше съприкосновение с Бусато, провлачвайки своя десен крак.

Иначе футболистите на Бруно Акрапович изиграха слаб двубой. До заключителните секунди на срещата червените създадоха само едно по-опасно положение, което Кайседо пропусна, и в крайна сметка логично не си тръгнаха с трите точки.

За това може би повлия и стартовата 11-ка, в която липсваха Тиаго, Брадли Мазику и Юрген Матей. Добрата новина бе завръщането сред титулярите на доскоро контузените Адалберто Пеняранда, Амос Юга и Петър Занев. От първата минута започнаха Иван Турицов и Греъм Кери.

Тази среща бе специална за наставника на домакините Димитър Димитров, който след нея стана треньорът с най-много мачове в елита (471), изпреварвайки Георги Василев-Гочето.

Първият точен изстрел бе отправен от Макоута, който шутира мощно от 22 метра в 9-ата мнута, но Бусато изби. Гостите отговориха с опасен удар от фаул на Кери в 19-ата минута, който Ганев изби. Последва добавка на Гълъбов с глава, но в аут.

В 23-ата минута Кайседо получи пас зад гърба на отбраната на заралии, перодоля Ганев, но си затвори ъгъла за стрелба и опита пас към Бисмарк, който защитник на Берое пресече и предотврати опасността.

В следващите минути двата отбора заложиха на повече битка в центъра на терена, а положенията пред двете врати липсваха. В 40-ата минута Макоута стреля силно от 30 метра, но Бусато внимаваше и изби.

След почивката зелените и червените заложиха на по-сигурна игра в отбрана. Първото по-интересно положение за втората част дойде чак в 65-ата минута, когато Кери стреля по земя от фаул, но Ганев спаси. Същото стори и Бусато в 72-ата минута след далечен удар от фаул на Макоута.

Червените отговориха с добра атака 60 секунди по-късно. Занев намери Тиаго пред наказателното поле на домакините, португалецът отправи страховит шут, но Ганев изби с върха на пръстите си в корнер.

В 75-ата минута Кайседо изпусна най-чистото положение до този момент. Енрике проби и центрира отдясно, последва разбъркване в наказателното поле на домакините, топката попадна в краката на еквадореца, който фронтално от десетина метра стреля над напречната греда.

Така се стигна до 87-ата минута, когато представящият се много силно в този мач Макоута напредна през центъра и изведе Фал сам срещу Бусато. Стражът се хвърли да улови топката, но нападателят на заралии я бутна преди него и падна след като си провлачи крака, за да се удари в коляното на вратаря. Реферът Драгомир Драганов посочи бялата точка и по-скоро сбърка. Мартин Камбуров се нагърби с изпълнението на дузпата и бе безкомпромисен след силен шут в средата на вратата.

Гостите реагираха мигновено и притиснаха своя съперник. В 92-ата минута Бусато стреля опасно с глава след центриране от корнер, Ганев успя да избие, а при добавката Занев прати топката в мрежата на домакините, но попадението правилно бе отменено поради засада на защитника.

Вратарят на Берое направи още едно великолепно спасяване в дълбоко добавеното четириминутно продължение, когато със сетни сили изби много добре насочен удар на Тиаго от границата на наказателното поле и по този начин осигури трите точки на своя отбор.

БЕРОЕ - ЦСКА СОФИЯ 1:0

1:0 Мартин Камбуров 87 д.

БЕРОЕ: 33. Ганев, 2. Али, 5. Мезаг, 6. Цветков, 10. Макоута, 11. Фал, 18. Хасани, 20. Фуртадо, 22. Октавио, 25. Ангелов, 91. Камбуров 

ЦСКА СОФИЯ: 1. Бусато, 28. Гълъбов, 4. Кох, 11. Занев, 19. Турицов, 21. Юга, 3. Жеферсон, 8. Кери, 9. Пеняранда, 17. Бисмарк, 30. Кайседо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация