ПСЖ с класика срещу Лил за Купата (видео)

09:10
ПСЖ с класика срещу Лил за Купата (видео)

Лил може да е лидер в първенството, но Пари Сен Жермен демонстрира кой е по-добрият отбор в директен сблъсък, но за Купата на Франция. Двата отбора се срещнаха в битка на осминафиналите на "Парк де Пренс" и парижани спечелиха с 3:0.

Мауро Икарди откри резултата в деветата минута. Италианецът бе заменен от Килиан Мбапе в 39-ата минута, а две по-късно френската звезда удвои аванса на домакините от дузпа. В самия край на двубоя Мбапе се разписа още веднъж, за да направи резултата класически.

Отборът на Кристоф Галтие имаше своите възможности и има за какво да съжалява. Бурак Йълмъз излезе сам срещу Кейлор Навас още в седмата. След половин час игра той удари греда. След почивката Навас отрази удар на влезлия на почивката Дейвид, а след това се справи и с изстрел на Бамба. В 78-ата минута той съвсем отчая гостите, след като спаси дузпа, изпълнена от Язъчъ.

ПСЖ пък се възползва от своите шансове. Ранният гол даде на тима на Маурисио Почетино малко спокойствие, а влизането на Мбапе не се отрази добре на съперника. Големият проблем на Лил обаче бе в защита, където в отсъствието на Жозе Фонте една от най-стабилните отбрани във Франция изглеждаше колебливо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация