Славия отстрани Левски от Купата в зрелищен мач на "Овча купел"

20:30
Славия отстрани Левски от Купата в зрелищен мач на "Овча купел"

Отборът на Славия се класира за полуфиналите на Купата на България, след като отстрани с 2:1 Левски в предишната фаза на надпреварта. “Белите” показаха по-голямо желание за успех под падащия сняг в квартал “Овча Купел” и заслужено продължават напред. Левски от своя страна за поредна година ще трябва да се примири с разочарованието от липса на трофей. 

И трите попадения в срещата паднаха в края на мача. Питър Макрилос откри за Славия, но Марин Петков израви за гостите. Минута преди края на мача обаче Калоян Кръстев донесе победата на домакините и крайното класиране на "белите" сред четирите тима, които ще определят носителя на трофея.

Домакините стартират на вратата със Светослав Вуцов и пред него в защита Петър Патев, Надер Гандри, Андреа Христов и Филип Антовски. В халфовата линия ще действат Георги Вълчев, Александър Златков и Питър Макрилос. В атака ще бъде Калоян Кръстев, подпомаган от Димитър Рангелов и Радослав Кирилов. 

За “сините” започват на вратата Звонимир Микулич и пред него Живко Атанасов, Мартин Райнов и Тома Даске. В халфовата линия ще са Симеон Славчев, Илия Юруков, а по фланговете Здравко Димитров и Ивайло Найденов. Мартин Петков и Билал Бари пък ще подпомагат на Найджъл Робърта на върха на атаката. 
 
Домакините започнаха по-активно срещата и именно "белите" бяха тимът, който първи застраши вратата на съперника. Първо Христов стреля опасно с глава, а малко по-късно Рангелов също пробва мерника си, но прати топката право в ръцете на Микулич. 

Постепенно Левски поизравни играта и пробва да преодолее Вуцов с удари на Робърта и Димитров, но стражът на Славия спаси.

В средата на полувремето играта се изравни, като предимно властваше борбата по терена. Снеговалежът пък допълнително затрудняваше двата тима. До чисти положения пред някоя от двете врати така и не се стигна.

В самия край на първата част Рангелов от домакините закъсня за една топка влезе грубо в глезена на Слаавчев. Реферът обаче не показа жълт картон за ветерана, който щеше да бъде негов втори в срещата.

През втората част домакините сякаш отново влязоха по-добре и бяха по-активният тим. Все пак до чисти положения рядко се стигаше. На два пъти Макрилос пропусна да нанесе точни удари, с което да открие резултата.

Все пак австралиецът се реваншира за пропуските си в 77-ата минута. Тогава след индивидуален рейд и доза късмет при рикошет Макрилос успя да открие резултата с удар по земя с левия крак.

В 86-ата минута на мача младият Марин Петков изравни със страхотен шут. Талантът на "сините" стреля от дистанция и след рикошет в играч в  бяло топката навести вратата на Вуцов за 1:1.

СЛАВИЯ 2:1 ЛЕВСКИ

1:0 Макрилос (77)
1:1 Петков (86)
2:1 Кръстев (89)

СЛАВИЯ: 13. Вуцов, 4. Патев, 75. Гандри, 55. Христов, 19. Антовски, 77. Вълчев, 83. Златков, 7. Макрилос, 10. Кирилов, 8. Рангелов, 9. Кръстев 

ЛЕВСКИ: 1. Микулич, 6. Найденов, 3. Атанасов, 4. Райнов, 28. Даске, 77. Юруков, 8. Славчев, 11. Димитров, 79. Петков, 19. Бари, 17. Робърта

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари