Експресна победа за Григор на старта в Акапулко

09:01
Експресна победа за Григор на старта в Акапулко

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира от веригата АТП 500 в Акапулко, след като надви с 6:4, 3:0 и отказване на французина Адриан Манарино на старта на надпреварата в мексиканския курорт, където спечели титлата през 2014 година.

Така българинът записа трети успех от три срещи над този съперник, когото срещна и преди година в Акапулко, но имаше значително повече трудности при отстраняването му. 

В следващия кръг негов съперник ще бъде сърбинът Миомир Кецманович, с когото българинът не е играл до момента. Световният №46 стигна до тази фаза след 6:4, 6:4 над Фелисиано Лопес.

Първият сет беше доста равностоен, но Григор Димитров стигна до пробив в седмия гейм и поведе. 

При 5:4, когато сервира за спечелване на частта, българинът отрази три точки за пробив и в крайна сметка успя да запише сета на своя сметка. Димитров започна отлично втория сет и поведе с 3:0 след два пробива, след което последва отказване на французина, който демонстрира, че има физически проблеми.

Следващият мач на Григор ще се играе в ранните часове на четвъртък българско време на втория по големина корт Грандстанд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация