Григор: Началото на годината беше много необичайно

15:34
Григор: Началото на годината беше много необичайно

Първата ни ракета Григор Димитров даде кратко интервю за сайта на ATP преди началото на участието си на турнира в Акапулко. Световният №16 коментира условията в мексиканския курорт, като освен това даде своята оценка за представянето си на Australian Open и говори за работата си със своя треньор Данте Ботини.

– Григор, най-напред искам да те приветствам отново в Акапулко. Това е място, от което пазиш много щастливи спомени и предполагам, че с всяка изминала година се чувстваш все по-комфортно тук?

– Идвам тук всяка година и това ми помага да се адаптирам все по-бързо по отношение на настилката, топките и времето. Конкретно на този турнир това е много важно, тъй като климатът е влажен, кортът понякога е лепкав и като цяло условията са тежки. Има много неща, за които трябва да помислиш, но на мен просто ми харесва да бъда на корта и няма значение какво е времето. Винаги имам чувството, че държа ситуацията под контрол.

– Нека да поговорим за началото на сезона ти. Представи се много силно на Australian Open, макар турнирът да не завърши по най-добрия начин за теб. Предполагам обаче, че сега, когато поглеждаш назад, изпитваш по-скоро положителни емоции?

– Да, това беше целта ми. Началото на годината беше много необичайно, с карантината в Мелбърн и всичко останало. Въпреки това обаче не се оплаквам. Чувствам се късметлия заради това, че имах възможност да съм на корта и да играя на най-високото ниво, на което знам, че съм способен. Мисля, че началото на сезона беше много добро за мен. Физически се чувствах много добре до 1/4-финала. Позитивните емоции наистина са много повече от негативните. Радвам се, че имах възможност да видя резултатите от предсезонната ми подготовка. Тя беше доста дълга, тъй като не участвах в последните няколко турнира миналата година. Прекарах доста време извън корта, но в един момент си казах, че е време отново да започна да играя. Представянето ми в Австралия беше много добро начало. Не заубих сет до 1/4-финала, което е нещо много позитивно, но за съжаление онзи мач се разви доста злощастно за мен.

– Преди няколко месеца започна да работиш с Данте Ботини и до момента изглежда, че партньорството ви е доста продуктивно.

– Да, започнахме наскоро. Заедно сме от около три месеца. Все още има неща, върху които искаме да се съсредоточим, както и някои, които трябва да поизгладим. Също така мисля, че работата, която съм свършил през годините, както и зрелостта, която трупам с всяка изминала година в тура, също помага на съвместната ни работа. Стараем се да си поставяме високи цели и да ги изпълняваме. Това е най-важното за нас в момента. Тренираме дълго, правим правилните неща и контролираме всичко, което зависи от нас.

tenniskafe.com

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация