В УЕФА все още не са решили дали да допуснат фенове на Евро 2020

17:28
В УЕФА все още не са решили дали да допуснат фенове на Евро 2020

УЕФА отложи до 20 април обсъждането на въпроса за допускане на фенове на стадионите на европейското първенство по футбол. Това съобщи президентът на европейската централа Александър Чеферин в интервю за "Daily Record". По-рано УЕФА обяви, че ще вземе решение за допускането на публика на 7 април. В същото време, организацията се надяваше, че на мачовете от Европейското първенство разрешената заетост на стадионите ще бъде поне 50% от общия капацитет. 

"Определихме краен срок до 20 април за окончателното решение за зрителите на европейското първенство. Идеалният сценарий е провеждането на турнира на първоначалните 12 стадиона, но ако това не е възможно, тогава турнирът ще се проведе в 10 или 11 държави, ако има един или повече градове, които не могат да покрият необходимите условия", каза Чеферин. 

Евро 2020 трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли миналата година, но заради пандемията беше отложен с година и сега ще се състои от 11 юни до 11 юли в 12 европейски града - Санкт Петербург, Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Букурещ, Дъблин, Копенхаген, Билбао, Глазгоу, Будапеща и Амстердам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация