Наполи нанесе сериозен удар по амбициите на Милан за титлата (видео)

23:50
Наполи нанесе сериозен удар по амбициите на Милан за титлата (видео)

Наполи победи Милан с 1:0 на стадион "Сан Сиро" в дербито от 27-я кръг на италианската Серия А. Матео Политано реализира единственият гол в срещата в 49-та минута.


В 10-ата минута Мертенс опита далечен удар, който завърши право в ръцете на Джанлуиджи Донарума, а при следващата атака на домакините Чалханоглу отговори с неточен изстрел. В 14-ата Инсиние също отправи шут, който беше уловен от вратаря. Две минути по-късно Жиелински стреля от добра позиция, но Донарума се справи с неговия удар. 


В 20-ата Леао се отчете с пропуск, а в 29-ата същото направи и Жиелински. В 33-ата Леао нанесе силен шут по земя, с който Оспина се справи. Малко след това Чалханоглу също стреля, но топката мина над вратата. В 43-ата Мертенс реши да стреля, но не намери целта.

В 49-ата минута Наполи наказа грешка в халфовата линия на Милан и организира опасна контраатака, която завърши с удар на Политано в далечния долен ъгъл на вратата за 1:0 в полза на гостите. В 58-ата Фабиан Руис отправи опасен шут, който беше отразен от Донарума. Пиоли реагира като направи три смени в атака наведнъж и по този начин в игра се появиха Анте Ребич, Браим Диас и Алексис Салемакерс. 


В 65-ата хърватинът центрира към Леао, който отблизо нанесе слаб удар, който не затрудни Оспина. В 70-ата Ребич игра с глава след центриране от фаул, но вратарят отрази неговия изстрел. В 79-ата Йенс Петер Хауге също влезе в игра, след като Леао усети болка в бедрото си. В 83-ата Тео Ернандес пробва шут, който профуча покрай вратата. 

 

В последните минути на мача съдията прегледа чрез ВАР ситуация с контакт между левия бек и Тиемуе Бакайоко в наказателното поле, но отказа за даде дузпа за "росонерите". В добавеното време Анте Ребич беше изгонен с директен червен картон заради реплика към рефера. Последва пропуск на Виктор Осимен, който не успя да направи победата на своя отбор по-убедителна.


МИЛАН - НАПОЛИ 0:1


0:1 Политано (49')


Милан: Дж. Донарума, Далот, Габия, Томори, Ернандес, Кесие, Тонали, Кастийехо, Чалханоглу, Крунич, Леао


Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Максимович, Кулибали, Хисай, Фабиан, Деме, Жиелински, Политано, Мертенс, Инсиние

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация