Кристиано наниза хеттрик и изрита вратар в лицето, Юве надви Каляри (видео)

20:51
Кристиано наниза хеттрик и изрита вратар в лицето, Юве надви Каляри (видео)

Ювентус победи Каляри с 3:1 като гост в среща 27-я кръга на Серия А. Кристиано Роналдо вкара хеттрик преди почивката. Португалецът се размина с червен картон в 14-та минута, след като изрита в главата вратаря на сардинците, който дълго време получаваше медицинска помощ, лежейки безпомощен на тревата с окървавено лице. След почивката Джовани Симеоне се разписа в 61-та минута, вкарвайки почетен гол за домакините. 


Десет минути бяха достатъчни на Кристиано Роналдо, за да отбележи поредния си гол. 36-годишният португалец опъна мрежата зад стража на Каляри Алесио Краньо с безпощаден удар с глава след центриране от корнер на Хуан Куадрадо.


В 14-ата минута имаше спорен момент, като в центъра му отново бе Роналдо, но този път в негативен аспект. Португалецът посегна опасно с крак към вратаря Краньо в опит да играе с топката. Кракът на "седмицата" обаче срещна тялото на стража и Кристиано бе санкциониран с жълт картон. Въпросът в тази ситуация бе дали Кристиано не заслужаваше и червен картон.


В 22-ата минута Алваро Мората направи доста сериозен пропуск. Испанецът получи прекрасен пас от Федерико Киеза в наказателното поле на домакините, но от съвсем близко разстояние стреля лошо право в ръцете на Краньо.


Малко след тази ситуация Мората направи този път доста по-сполучливо отиграване, намирайки с хубав пас в наказателното поле Кристиано Роналдо. Португалецът изпревари Краньо и игра с топката, а стражът го събори на земята и за рефера Джанпаоло Калварезе нямаше съмнения - дузпа за "бианконерите". Кристиано Роналдо не сбърка от бялата точка направи преднината на тима си в резултата още по-комфортна.


В 32-ата минута резултатът вече бе 0:3, а сигурно се досещате за името на автора на попадението. Заелият позиция в наказателното поле, леко вдясно от вратата, Кристиано получи хубаво подаване от Киеза и с брилянтен изстрел с левия крак не остави шансове на Краньо - 0:3.


Няколко минути след третия си гол, Кристиано имаше шанс и за четвърти, но малко не му достигна, за да преодолее отново стража на домакините.


В първия четвърт час на второто полувреме играчите на Каляри доста по-активно се опитваха да създават работа на Войчех Шчесни и успяваха да го сторят. Полският страж трябваше да се намесва след далечни удари, но в 61-ата минута бе безпомощен. Синът на наставника на Атлетико Мадрид Диего Симеоне - Джовани, се измъкна от отбраната на "бианконерите" в наказателното поле и след пас отдясно на Габриеле Дзапа изпрати топката във вратата.


Интересни моменти имаше и пред двете врати, като Кристиано бе близо до четвърти гол с опасен изстрел, а домакините имаха претенции за дузпа след падане на Жоао Педро. Според домакините Адриен Рабио бе действал непозволено срещу капитана на Каляри, но Калварезе реши, че няма основания да посочва бялата точка. В друга ситуация преди това, още в началото на втората част, домакините отново искаха да получат дузпа, този път за игра с ръка на Хуан Куадрадо. На ТВ повторенията обаче ясно се видя, че колумбиецът играе с глава и оттам се стига до неволната игра с ръка.

 

КАЛЯРИ - ЮВЕНТУС 1:3


0:1 Роналдо (10)
0:2 Роналдо (25-д)
0:3 Роналдо (32)
1:3 Симеоне (61)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация