Моуриньо обвини Реал, че е нанесъл психологически травми на Бейл

16:49
Моуриньо обвини Реал, че е нанесъл психологически травми на Бейл

За пореден път мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо обвини Реал Мадрид за слабата форма на Гарет Бейл доскоро. От известно време насам обаче нападателят е като нов човек, като има шест гола и три асистенции в последните шест мача на “шпорите”. В неделя той се разписа на два пъти при успеха с 4:1 над Кристъл Палас. Уелсецът е при лондончани като преотстъпен от испанския шампион.

“Открих следи от психологически травми при него - заяви Моуриньо пред BBC Sport. - Когато в продължение на два сезона си претърпял множество травми, не става дума само за физически следи от това, а и за психологически. Всичко това води със себе си страх и нестабилност. Гарет така и не беше предизвикан, така и не беше подкрепен.”

“Има момент, в който ти си вършиш работата добре и всеки около теб ти помага. Има един момент, в който тази психологическа бариера трябва да бъде прескочена. И Бейл я прескочи. Той сам го направи, не ние. Ние просто го подкрепяхме”, добави наставникът на Тотнъм.

Самият футболист призна, че се чувства много добре: “Нямаше да дойда в Тотнъм, ако не смятах, че има с какво да помогна. Отне ми време, но това е реалността във футбола и спрямо моето тяло. Надявам се да продължа да бъда в същата форма.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация