Юнайтед запази надежда за титлата, Сити бе повален на "Етихад" (видео)

20:16
Юнайтед запази надежда за титлата, Сити бе повален на "Етихад" (видео)

Манчестър Юнайтед победи Манчестър Сити с 2:0 на стадион "Етихад" в супердербито от 27-я кръг на английската Висша лига. Бруно Фернандеш откри резултата, след като реализира точно дузпа още във втората минута. Люк Шоу удвои в 50-ата. 


"Червените дяволи" направиха блестящ старт на "Етихад". Само след 40 секунди игра Габриел Жезус препъна Антони Марсиал в наказателното поле и Антъни Тейлър правилно посочи бялата точка. Бруно Фернандеш и изпълни и въпреки че Едерсон бе много близо до това да спаси, топката влезе във вратата му за 0:1.

 

В четвъртата минута грешка на Кансело даде голяма шанс на Юнайтед за втори гол, но ударът на Люк Шоу този път попадна право в ръцете на Едерсон. 


След това обаче "гражданите" поеха контрола, а Юнайтед прие играта в своята половина и разчиташе на контраатаки. В 23-тата минута Стърлинг проби в наказателно поле и падна, претендирайки за дузпа, но Антъни Тейлър даде знак играта да продължи, а след това проверката на ВАР не доведе до промяна на решението. Минута по-късно Дийн Хендерсън спаси удар на Зинченко. 


Две минути преди почивката стражът на гостите отново бе на мястото си, за да избие с върха на пръстите си топката след пряк свободен удар, изпълнен от Де Бройне. 


В добавеното време  Стърлинг се опита да засече на далечната греда нисък изстрел на Марез, който преминаваше встрани. Така или иначе бразилецът бе в положение на засада. 


Сити започна много силно втората част и само две минути след подновяването на играта лидерът в класирането можеше да изравни, но хубав удар на Родри от границата на наказателното поле срещна сглобката на гредите. 


Вместо 1:1, резултатът стана 0:2 секунди по-късно. Хендерсън хвърли много силно топката към Люк Шоу, който направи чудесен солов пробив, влезе навътре и пусна към Рашфорд. Нападателят му върна, след което левия бек стреля в далечния ъгъл.


В 68-ата минута Марсиал се озова очи в очи с Едерсон след сблъсък между Мактоминей и Диаш. Стражът на Сити обаче изби и така спаси отбора си от сигурен трети гол. 


1/4 час преди края Фодън, който се включи добре на мястото на Жесус, получи в наказателното поле от Де Бройне, обърна се и стреля веднага, но топката премина встрани от целта, а и Стърлинг остана на сантиметри от това да я отклони. 

 

Няколко минути след това отново малко не стигна на Стърлинг да засече отблизо перфектно центриране на Кайл Уокър. Крилото обаче не успя да премери добре крачките си и топката премина между краката му. 


Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Стоунс, Зинченко, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Жезус 


Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Джеймс, Рашфорд, Марсиал 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация