Ливърпул с ново домакинско поражение, Фулъм срази мърсисайдци (видео)

17:57
Ливърпул с ново домакинско поражение, Фулъм срази мърсисайдци (видео)

Ливърпул загуби от Фулъм с 0:1 на "Анфийлд" в среща от 27-якръг на английската Висша лига. Марио Лемина отбеляза единственото попадение в двубоя в края на първото полувреме. 


Шампионите изиграха поредното слабо полувреме и позволиха на борещия се за оцеляване съперник да атакува по-остро и да се чувства комфортно на "Анфийлд", владеейки топката в половината от игровото време. Луукман създаваше доста проблеми на Неко Уилямс по левия фланг на атаката на гостите, а веднъж и Кавалейро проби през същата зона, но не успя да нанесе точен завършващ удар. Мърсисайдци не успяваха да пресират достатъчно добре съперника, а високо поставената защитна линия на тима на Клоп оставяше много свободни пространства за лондончани. 


Ливърпул опитваше на моменти да засилва натиска, но така и не стигна до чисто положение. Шампионите регистрираха два точни удара, но най-близо до гола бе Джердан Шакири, който в 39-ата минута изпълни много добре пряк свободен удар от границата на наказателното поле, след което топката премина на сантиметри над напречната греда. 


Фулъм взе аванс в последната минута на първото полувреме. Гостите изпълниха свободен удар, след който топката бе центрирана в наказателното поле. Робъртсън първоначално изчисти, но след това Салах не успя да запази топката на границата на наказателното поле и позволи на Лемина да му я открадне. Бившият играч на Ювентус стреля много добре в далечния ъгъл за 0:1.

 
Ливърпул започна много надъхано второто полувреме и само две минути след подновяването на играта Диого Жота можеше да изравни, но негов прекрасен удар от воле бе избит от Ареола, след което стражът на Фулъм успя втори път да отклони топката пред Салах, който се опита да направи добавка. 

 

В 53-ата минута Ареола отново реагира добре, за да попречи добро центриране на Робъртсън да стигне до Шакири. 


В 60-та минута Джеймс Милнър направи нетипична грешка и подари топката на Кавалейро, който напредна опасно, но отбраната на Ливърпул се организира и предотврати опасността. 


Две минути след това Садио Мане влезе на мястото на Вайналдум. Именно сенегалецът бе близо до гола в в 71-вата минута, когато стреля с глава след центриране на Кейта, но топката срещна далечната греда.  Малко след това сантиметри не достигнаха на Шакири да намери горния ъгъл след удар от границата на наказателното поле. 


Александър-Арнолд и Фабиньо също се появиха в игра на местата на Неко Уилямс и Милнър. 


Ливърпул: Алисон, Н. Уилямс, Р. Уилямс, Филипс, Робъртсън, Милнър, Вайландум, Кейта, Шакири, Салах, Жота 


Фулъм: Ареола, Тете, Андерсен, Тосин, Аина, Рийд, Лемина, Луукман, Кавалейро, Декордова-Рийд, Маджа

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация