Федерер обяви кога се завръща на корта

09:20
Федерер обяви кога се завръща на корта

Бившият номер 1 в мъжката тенис-ранглиста на АТР Роджър Федерер заяви днес, че възнамерява да се върне на корта в официално състезание следващата седмица на турнира Катар Оупън в столицата на емирството Доха. Това ще бъде първо участие за 20-кратният шампион от Големия шлем след една година пауза.

Швейцарецът не е играл от поражението от Новак Джокович на полуфинала на Откритото първенство на Австралия през 2020-а година, от който момент насам пък два пъти се подлага на операции на коляното.

"Измина една година от последното ми пътуване до което и да е събитие в света на професионалния тенис и съм много развълнуван", казва Федерер в Twitter от летището преди пътуването си до Доха. "Това е може би и моментът да благодаря на всички онези хора, които направиха това възможно. Пътят беше дълъг и тежък. Все още не съм в оптимално състояние, но съм добре. Тренирах добре в последните седмици и дни и съм направо пълен с ентусиазъм, казва още Федерер.

След Откритото първенство на Катар, Федерер трябва да играе на турнира Dubai Duty Free в съседното петролно емирство Дубай седмица по-късно преди да се върне в Европа за сезона на червени кортове, който би трябвало да бъде ускоряване на формата му преди турнира Открито първенство на Франция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация