От Байерн с коментар за евентуален трансфер на Холанд

10:13
От Байерн с коментар за евентуален трансфер на Холанд

Президентът на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер направи любопитно изказване по темата с евентуалното привличане на Ерлинг Холанд. Досега баварците не са показали сериозен интерес към звездата на Борусия (Дортмунд), но Хайнер коментира темата по начин, който със сигурност няма да се хареса в Дортмунд.

"Дали Байерн е сред десетте клуба, които могат да си позволят Холанд? От икономическа гледна точка, ние сме много мощен клуб. Независимо от факта, че пандемията ни нанесе тежък удар, винаги можем да привлечем даден играч, ако сме убедени, че ни трябва", заяви Хайнер. 

"Купихме Дайо Упамекано за 42,5 млн. евро. Откупната клауза на Холанд ще е 75 млн. от 2022 година. Не мога да коментирам дали бихме платили подобна сума. В днешно време ситуацията се мени постоянно, включително и във футбола. Сигурен съм в едно: и занапред ще продължим да привличаме млади и изключително талантливи играчи. Йошуа Кимих, Кингсли Коман, Алфонсо Дейвис и Джамал Мусиала са доказателство, че Байерн е клуб, в който открояващите се таланти могат да достигнат до най-високото възможно ниво", подчерта президентът на баварския гранд.

По-рано днес "Bild" написа, че Холанд е готов да изслуша оферти от 6 от водещите клубове в Европа, но Байерн не е сред тях.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация