Жерар Пике отново влиза в лазарета

18:49
Жерар Пике отново влиза в лазарета

Във вчерашната вечер Барселона постигна изключително важна победа над Севиля, след като преодоля изоставане от две попадения и отстрани своите андалусииците, като по този начин се класира и за финала за Купата на Краля.

В герой за каталунците се превърна Жерар Пике, който отбеляза в добавеното от съдията продължение на второто полувреме, за да може играчите на Роналд Куман да вкарат срещата в продължения и в тях да се постигнат окончателен триумф.

Именно капитанът Пике обаче е и свидната жертва, която от “Камп Ноу” са дали в преследването на целта си. Той е получил нова, макар и лека травма в коляното и ще трябва да отсъства около три седмици от терените. Пике пропусна около три месеца от сезона именно след контузия в коляното, която получи през ноември.

Това означава, че Роналд Куман няма да може да разчита на своя капитан за реванша с ПСЖ (първата среща бе загубена с 4:1), както и за срещите от първенството с Осасуна, Уеска и Реал Сосиедад. Очаква се той да бъде на линия за мача с Валядолид на 4 април.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация