Дортмунд излъга Гладбах и е на полуфинал за Купата на Германия (видео)

08:40
Дортмунд излъга Гладбах и е на полуфинал за Купата на Германия (видео)

Борусия Дортмунд е първият отбор, който си осигури участие на 1/2-финала в турнира за Купата на Германия. Тази вечер вестфалци победиха съименника си Борусия Мьонхенгладбах с 1:0 в гостуването си на "Борусия Парк" от 1/4-финалите. Героят на вечерта бе Джейдън Санчо, който реализира победния гол в 65-ата минута.

Гостите създадоха по-интересните положения през първото полувреме. В 9-ата минута Марко Ройс от чудесна позиция в наказателното поле опита изстрел от воле, но изпълнението му бе лошо. В 36-ата минута Ерлинг Холанд бе изведен зад защитата, но нетипично за него стреля встрани от вратата.

В добавеното време на първата част обаче Гладбах можеше да поведе. Маркус Тюрам отбеляза гол, който правилно не бе зачетен заради засада.

Дортмунд обаче продължи да е по-активният от двата тима и през втората част. В 53-ата минута и гол на вестфалци не бе зачетен. Този път Холанд се разписа, но след разглеждане с ВАР попадението му бе отменено заради негов фаул в атака.

В 59-ата минута "Жребчетата" създадоха едно от най-хубавите си положения. Рами Бенсебайни отправи мощен шут от далечна дистанция, но вратарят Марвин Хитц отговори с блестящо спасяване.

В 65-ата минута Дортмунд стигна до откриване на резултата. Гостите организираха прекрасна кортраатака, Ройс изведе Джейдън Санчо зад защитата, той напредна и хладнокръвно реализира за 0:1.

В 83-ата минута вестфалци можеха да подпечатат успеха си, когато Холанд изскочи очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее. При последвалия корнер се стигна до голяма суматоха в наказателното поле и Матс Хумелс пропусна да се разпише отблизо.

В 88-ата минута Денис Закария опита диагонален удар от ъгъла на пеналта, като малко не му достигна да намери очертанията на вратата.

В добавеното време гостите завършиха в намален състав, след като Дауд спря пробив на съперник и получи втори жълт и червен картон.

В крайна сметка Борусия (Дортмунд) удържа победата и така си осигури място на 1/2-финала в турнира. Утре предстоят още два мача от 1/4-финалите, а срещата между Ян Регенсбург и Вердер бе отложена заради много заразени с коронувирус във втородивизионния тим, като тепърва ще се уточнява кога ще се изиграе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация