Лудогорец взе дербито с ЦСКА и се откъсна на върха

17:06
Лудогорец взе дербито с ЦСКА и се откъсна на върха

Лудогорец направи важна крачка към 10-ата поредна титла на България, след като надигра с 1:0 ЦСКА София в мач от 19-ия кръг на efbet Лига и се откъсна на шест точки пред "червените", които остават на второто място след грешните стъпки на Локомотив (Пловдив) и Арда.

Единственото попадение вкара Бърнард Текпетей още в петата минута, но минималното поражение бе най-малкото, с което се отърваха футболистите на Бруно Акрапович.

Лудогорец тотално надигра своя опонент през първата част, в която Кирил Десподов направи два сериозни пропуска - единият очи в очи с Бусато, а другият - от три метра на празна врата. Въпреки тези два момента Десподов безспорно бе играчът на мача, тъй като на няколко пъти буквално разпиля червената отбрана. А заедно със съотборника си Текпетей буквално развинти защитниците на ЦСКА София.

След почивката гостите имаха леко териториално надмощие, но така и не създадоха чисто голово положение през целия двубой. Към края на срещата пък Кешерю пропусна да удвои, останал очи в очи с Бусато.

В 11-ките на двата отбора има по една сериозна липса. Домакините са без своя капитан Светослав Дяков, който получи травма в предишния двубой на тима срещу Локомотив (Пловдив) и не е успял да се възстанови. Неговото място е заето от Алекс Сантана, който пък се завръща след контузия, която не му позволи да вземе участие в първите два шампионатни мача през тази година.

Големият отсъстващ при червените е Адалберто Пеняранда, който отпада от срещата поради травма. Атаката води Жорди Кайседо, а сред резервите са последните две нови попълнения Бисмарк Чарлс и Мено Кох.

Синклер опита удар в началото на мача, който излезе в аут. Лудогорец отговори подобаващо в 5-ата минута. Десподов получи отляво, преодоля двама противникови футболисти и шутира мощно от малък ъгъл. Бусато не се намеси убедително и изби топката в краката на Текпетей, който нямаше как да сбърка и реализира от пет-шест метра в празната врата. 

В 18-ата минута Лудогорец като по чудо не вкара втори гол. След бърза контраатака Текпетей изведе Десподов сам срещу Бусато. Крилото на орлите стреля покрай вратаря, но Матей се хвърли на шпагат и блокира шута преди той да се озове в мрежата на гостите.

В 33-ата минута Десподов направи огромен пропуск. Крилото не успя да вкара от 3-4 метра с глава след центриране на Текпетей отдясно, стреляйки над напречната греда. Десет минути по-късно нов пробив на Десподов, този път през центъра на терена, завърши с негов силетн шут, който Бусато изби.

След почивката темпото на игра спадна и двата отбора се задоволиха с разигравания около центъра на терена.

В 63-ата минута Синклер центрира към Кайседо, но ударът с глава на тарана не се получи и топката излезе в аут. Кайседо опита още веднъж да застраши домакинската врата след удар с глава, когато в 75-ата минута засече центриране от фаул на Тиаго, но отново не сполучи.

В 88-ата минута Лудогорец се възползва от грешка на Кох и осъществи опасна атака, чрез която Кешерю се озова сам срещу вратаря. Последва удар по земя, който преодоля Бусато, но Кох изкупи вината си, тъй като изчисти топката преди тя да се озове в мрежата.

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА СОФИЯ 1:0

1:0 Бърнард Текпетей 5

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 22. Икоко, 32. Са, 24. Вердон, 3. Недялков, 12. Анисе, 7. Сантана, 11. Десподов, 95. Каули, 37. Текпетей, 28. Кешерю

ЦСКА СОФИЯ: 1. Бусато, 28. Гълъбов, 2. Матей, 11. Занев, 24. Синклер, 21. Юга, 15. Вион, 18. Мазику, 20. Тиаго, 10. Йомов, 30. Кайседо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация