Благой Георгиев: Футболът загуби от красотата си с въвеждането на ВАР

20:41
Благой Георгиев: Футболът загуби от красотата си с въвеждането на ВАР

Бившият национал Благой Георгиев бе специален гост в предаването "От дузпа в тъч" в студиото на Sportal TV, където засегна най-интересните теми, свързани с футбола в България. Той сподели мнението си за националния отбор, какво ще се случи с Левски, както и за предстоящия избор на нов президент на БФС.

"Според мен или Лудогорец, или ЦСКА ще е шампион. Тунчев е бил много време с Акрапович и явно се е научил. Той е добро момче и явно бързо се учи. ЦСКА сбърка, че продаде Али Соу. Той беше ключов футболист за отбора. Когато имаш амбиции, трябва да се стремиш да запазиш състава си. Нека повече български и млади специалисти да навлизат в нашия футбол. Мога само да пожелая успех на Димитър Бербатов като треньор. Не всеки добър футболист става добър треньор. Да се надяваме, че той ще го опровергае", коментира Георгиев битката в efbet Лига.

За националния отбор Георгиев изрази следното мнение: "За нас няма лесна група. С Ясен Петров съм играл малко в Славия. Само хубави думи мога да кажа за Яската. Нека не слуша другите и да гледа своя си път. И аз не знам защо нашето поколение не извади максимума от себе си. Не искам да коментирам мнението на Йордан Лечков. Ако аз съм ръководител, никога няма да обвинявам футболистите. Винаги ще опитвам да им дам съвет. Всеки може да ти говори, да те ругае и обижда. Ако подадеш ръка, мисля, че ще е много по-добре. Аз бих реагирал така. Не може само с млади играчи. Трябва да има и опитни, които да дават съвети. Гръбнакът трябва да е от опитни и покрай тях да редиш млади. Според мен трябва да играят най-добрите. Не виждам кой дава път на млади. Само Славия и ЦСКА 1948 са такива отбори".

Бившият футболист на Славия коментира и ситуацията в Левски: "Сигурен съм, че в Левски ще дойдат добри дни. Познавам Наско Сираков и той никога няма да остави каруцата си в калта. Левски е отборът на народа и ще се намери кой да му помогне. Аз бих помогнал на всеки български клуб, без значение кой е".

"За Вардар нещата бяха сигурни на 99%. В последните секунди станаха едни неща, които не искам да коментирам. Всичко беше договорено, но не се получи. Съжалявам, че стана така. Вардар е отборът на Македония и постоянно е в Лига Европа. Нищо не се знае и не трябва да затваряш вратата. Винаги са били коректни към мен, както и аз към тях. Идеята за закупуването на клуба дойде от наши общи приятели. Спонтанно стана. Аз щях да управлявам клуба. Щях да съм човекът, който дърпа конците. Имахме доста солидна фирма зад нас, но не се получи. Финансово всичко щеше да е окей. Има време за всичко", продължи гостът на Sportal.bg.

"Президент на БФС трябва да е човек, който да е обичан от хората. Трябва да има солиден гръб. Най-вече да има обичта на хората. Не съм се замислял дали има такава фигура. Трябва внимателно да се избира. Постоянно говорим какво трябва да се промени и никой не прави нищо. Най-важни са децата. Вече имаме школи, терени и условия. Трябват специалисти, които да знаят как да изграждат тези деца. Според мен такива нямаме. И в Русия имаше намаляване на броя на чужденците. До такъв успех не доведе. Ти ако си добър, няма значение колко чужденци има. Има отбори, които взимат чужденци на килограм и после се чудят какво да ги правят. Ако имаш таланти и не ги налагаш, това е грях", сподели още Благой.

"Искам школата да потръгне и да излязат дечица от нея. Ще направим всичко възможно. Има доста талантливи футболисти. Почти всеки ден играем с приятели и оставам да наблюдавам децата. Има много талантливи деца. На 10 години може да си по-добър от Меси, когато той е бил на 10, но след време да си свършил с футбола. На 15-16-17 години те трябва да наблегнат повече. Младите трябва да забравят за татуировките и развлечанията!

Футболът загуби малко от красотата си с въвеждането на ВАР. Не можеш да се зарадваш. От друга страна има доста неща, които съдиите не виждат. Сега няма да можеш да ги обвиняваш, което е супер за тях. Няма мач, в който съдията да не е обвинен. Това е манталитетът ни. Сега ВАР ще им е виновен, защото е изкривил линията. Така или иначе в българския футбол винаги ще има циркове", добави бившата звезда на Славия в "От дузпа в тъч".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация