Интер тотално надигра Милан, даде заявка за Скудетото (видео)

17:49
Интер тотално надигра Милан, даде заявка за Скудетото (видео)

Интер победи Милан с 3:0 на "Сан Сиро" в супердербито на върха от 23-я кръг на италианската Серия А.  Лаутаро Мартинес откри резултата в 5-ата минута, а след това го удвои в 57-ата. Ромелу Лукаку също се разписа в 66-ата минута.


"Нерадзурите" започнаха мача по-добре и поведоха в резултата още в 5-ата минута. Това стана, след като Лаутаро засече с глава центриране на Лукаку. В 15-ата настана разбъркване в наказателното поле на символичните гости. Ибрахимович пробва удар с пета, но Самир Ханданович улови топката. В 21-ата Лукаку опита шут по земя, който се оказа много неточен. В 26-ата Ибрахимович претендираше за дузпа, но не получи такава. При следващата атака на Интер, Перишич пусна остър пас по земя, но Лукаку не успя да го засече.


В 33-ата изстрел на Тео Ернандес мина на сантиметри от далечната греда. В 36-ата Перишич отправи опасен шут по земя, който беше отразен от Донарума, а при добавката Лаутаро прати топката над вратата. 

 

Две минути след това Ибрахимович стреля от воле, но в ръцете на Ханданович. В 44-ата Чалханоглу получи топката на добра позиция, но взе грешното решение и не застраши вратата на словенския страж. В добавеното време на първата част Ериксен центрира от фаул, а ударът с глава на Шкриняр мина над вратата.


"Росонерите" излязоха преобразени след почивката. В 47-ата минута Ибрахимович стреля опасно с глава след корнер, но Ханданович отрази неговия удар. Секунди след това нападателят отправи нов изстрел с глава, а стражът отново изби топката. Атаката продължи, а словенецът спаси и шут на Тонали. 


В 53-ата Лаутаро пробва удар, който не затрудни Донарума. В 55-ата Кесие изскочи на добра позиция, но топката беше избита в корнер. В 57-ата "нерадзурите" организираха отлична контраатака, която беше завършена от Лаутаро за неговия втори гол в мача.


В 63-ата Лукаку се справи с противниковата защита, но Донарума изби шута му. В 66-ата Перишич пусна дълъг пас към белгиеца, който направи продължителен рейд и прати топката в близкия ъгъл на съперниковата врата за 3:0 в полза на своя тим. Последваха неточни удари на Ериксен и Николо Барела.


МИЛАН - ИНТЕР 0:3


0:1 Лаутаро (5')
0:2 Лаутаро (57')
0:3 Лукаку (66')


Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Романьоли, Ернандес, Тонали, Кесие, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович


Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Перишич, Лукаку, Лаутаро

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация