Прогноза: Саутхямптън - Челси

13:36
Прогноза: Саутхямптън - Челси

Съботната програма във Висшата лига се открива с мача между Саутхямптън и Челси. Гостите се намират в прекрасна форма, като са в серия от 5 поредни успеха във всички турнири и по всичко личи, че треньорската смяна се е оказал успешен ход от страна на ръководството. Томас Тухел бързо се адаптира в новата обстановка и наложи тактическите си виждания, които за момента му носят успех. 

Саутхямптън, от своя страна, е на обратния полюс. Тимът ниже загуба след загуба в Премиър лийг, а малка утеха е успеха над Уулвърхямптън за ФА къп преди десетина дни. Пред възпитаниците на Ралф Хазенхютъл предстои много работа, ако искат да запазят елитния си статут, а успех или точка над Челси биха могли да са перфектното начало на мисията им.

Саутхямптън се намират на 13-а позиция с 29 точки в актива си. Това е с 10 повече от първия тим под чертата Фулъм, което на пръв поглед не би трябвало да е обезпокоително за привържениците на тима. Моментната форма обаче няма как да не буди опасения за нещо много неприятно, което може да се случи в края на кампанията. Възраждането на тима трябва да започне, защото не остават кой знае колко кръгове до края, и ако не искат да треперят до последно, "светците" трябва да вземат необходимите мерки веднага. 

При домакините голям проблем се очертава липсата на крайния защитник Кайл Уокър-Питърс, който ще пропусне останалата част от месеца заради контузия в подбедрицата, която получи през миналия уикенд. Той се присъединява към Тио Уолкът и Ибрахима Диало в лазарета на "светците".

Томас Тухел се радва на одобрението специалистите и феновете на Челси след първите няколко седмици начело на лондончани. Още в първия му мач начело на отбора срещу Уулвърхямптън Уонърърс се видя, че "сините" имат много повече настроение за игра, отколкото при Лампард. Само многото пропуски тогава лишиха Челси от пълния комплект точки, но след това промяната даде своите плодове и столичани не спират да печелят и то показвайки класа и сериозно израстване.

Трябва да се отбележи обаче, че съперниците в този период не бяха от най-висока класа, като за първи истински тест за новия Челси се предполага, че ще е мачът от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид идната седмица. След него пък предстои серия от мачове срещу топ съперници - домакинство на Ман Юнайтед, визита на Ливърпул и мач с Евертън на "Стамфорд Бридж". Изключително изтощителна програма, която предполага ротация и пестен на сили в определени моменти.  

Нападателят Тами Абрахам бързо се възстанови от контузия на глезена, получена срещу Нюкасъл в понеделник и може да участва. Полузащитникът Кай Хаверц също е здрав и ще е на разположение на мениджъра си. Тиаго Силва и Кристиан Пулишич обаче остават извън групата..

Полезна информация преди началото на срещата:

- Саутхямптън спечели само един от последните си 5 домакински мача от Висшата лига

- Саутхямптън не съумя да спечели нито едно от последните си 7 домакинства на Челси

- Саутхямптън допуска поне по един гол от Челси в последните 10 домакински мача

- във всеки от последните шест домакинства на Саутхмяптън имаше поне по един гол през първото полувреме

- "светците" са в серия от три поредни загуби у дома 

След всичко казано дотук изглежда, че гостите не би трябвало да имат проблем да спечелят мача. "Двойката" обаче изглежда прекалено "ясна" и сигурна, което ме кара да я избегна. Високата резултатност в двубоите на Саутхямптън, слабата им защита и добрата форма на Челси предполагат голове в мача, за това се спирам на пазар за попадения.

Прогноза: над 0,5 гола ПП  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация