Порто удари Юве, късен гол дава надежда на торинци (видео)

23:50
Порто удари Юве, късен гол дава надежда на торинци (видео)

Порто победи Ювентус с 2:1 на "Ещадио до Драгао" в първи осминафинален мач от Шампионската лига. Още във втората минута Мехди Тареми наказа груба грешка на Родриго Бентанкур. В 46-ата минута Муса Марега бе точен за 2:0. Федерико Киеза вдъхна надежда на торинци с гол в 82-ата минута.


Мачът започна по кошмарен начин за "бианконерите". Ужасяващо връщане на топката от страна на халфа Родриго Бентанкур към вратаря Войчех Шчесни позволи на дебнещия наблизо ирански нападател Мехди Тареми да се добере до кълбото и да изведе Порто напред в резултата въпреки неуспешния опит на полския страж да поправи грешката на уругвайския си съотборник. Така гостите на практика получиха гол от съблекалнята и още във втората минута бяха в ролята на догонващи в резултата.


В 23-ата минута "драконите" не бяха твърде далеч от това да накажат нова неубедителна игра на противника си в отбрана. Топката отново бе върната към Шчесни, а той я изрита лошо напред намирайки Серджо Оливейра. Халфът веднага пробва изстрел, получи се рикошет в тялото на играч на Ювентус и топката в крайна сметка излезе в ъглов удар.


В 35-ата минута нещата се усложниха още повече за гостите, тъй като опитният централен бранител Джорджо Киелини получи травма, вероятно мускулна, което принуди Пирло да го извади от игра. На мястото на ветерана на терена влезе далеч по-младият турски защитник Мерих Демирал, тъй като Бонучи, както бе споменато по-горе, не е напълно възстановен от контузия.


Едва в 41-ата минута Ювентус бе близо до гол във вратата на Аугустин Маркесин. Френският халф Адриен Рабио пробва акробатичен удар от въздуха с гръб към вратата, но аржентинският страж на Порто показа отличен рефлекс и спаси. След това се оказа, че е имало и засада в тази ситуация.


Гостите явно не си бяха научили урока от първото полувреме и получиха втори гол във вратата си едва секунди след началото на втората част. Уилсън Манафа проби отдясно и подаде на заелия позиция в наказателното поле на Юве Муса Марега. Между няколко бранители на италианците малийският нападател с прецизен шут по земя изпрати топката във вратата на Шчесни - 2:0.


В следващите минути имаше по една опасност и за двете врати. Първо Деян Кулушевски проби в наказателното поле на домакините и играч на Порто го блокира, но можеше да си отбележи автогол. Веднага след това пък Шчесни трябваше да спасява Ювентус, след като Серджо Оливейра твърде лесно бе допуснат от отбраната на Ювентус застрашително близо до вратата на Старата госпожа. Халфът успя да стреля от доста удобна позиция, но в обсега на полския страж, който реагира блестящо и не позволи на "драконите" да поведат с 3:0 в резултата.


В 63-ата минута Алваро Мората смени Уестън Маккени в състава на Ювентус, а три минути по-късно "грешникът" за торинци Бентанкур опита далечен изстрел и топката мина на сантиметри над напречната греда. В 69-ата минута пък Хесус Корона пробва атрактивно изпълнение, подобно на това на Рабио от първото полувреме, но Шчесни се намеси добре, а освен това бе отсъдена и засада. Секунди по-късно имаше напрежение пред вратата на Маркесин, предизвикано от Мората, но до попадение не се стигна, като и в тази ситуация бе отсъдена засада.


В 74-ата минута Шчесни пак трябваше да се намесва, този път след удар на Оливейра след обещаваща контраатака на Порто, която обаче можеше да завърши с доста по-сериозна опасност за вратата на Ювентус. Три минути по-късно Маркесин спаси удар от малък ъгъл, но и от близко разстояние на Мората, който обаче беше и в положение на засада.


ПОРТО - ЮВЕНТУС 2:1

1:0 Тареми (2)
2:0 Марега (46)
2:1 Киеза (82)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация