Пламен Марков: Гриша Ганчев напуска ЦСКА!

17:09
Пламен Марков: Гриша Ганчев напуска ЦСКА!

Днес на ст. "Българска армия" се проведе извънредна пресконференция във връзка с последните събития около клуба. Изпълнителният директор на "червените" Пламен Марков сподели, че решението на Гриша Ганчев да прекрати финансирането си на клуба е окончателно. Акциите на клуба ще бъдат подарени, а клубът е финансово стабилен от края на сезона. 

Пресконференцията беше свикана по повод изявлението на нашите собственици за прекратяване на отношенията към ЦСКА. Като клуб решихме да направим тази пресконференция, за да може футболната общественост в България да бъде уведомена. Имах разговор с нашите собственици, които са категорични в намерението си да приключат с финансовите си ангажименти. Господин Ганчев е категоричен в решението си независимо от разговора, който проведохме.

Той счита, че тази ситуация не му позволява да продължи с издръжката на клуба. През следващите седмици нашите собственици ще изчистят задълженията към техни фирми, за да може клубът да бъде на чисто. Това е важен момент, който държах да споделя. Акциите на клуба ще бъдат подарени на желаещи да инвестират в клуба. Всеки, който желае да инвестира в ЦСКА и да е финансов благодетел, ще има възможността да ги получи на безценица. 

Отборът ще може да завърши годината от финансова гледна точка без никакъв ангажимент. Това е важно за играчи и служители на клуба. Те няма за какво да се притесняват. Това са най-важните и общи неща, които мога да ви кажа към днешна дата.

"Ситуацията е свързана с недоволство на част от нашите фенове. Хората, които обичат ЦСКА, хората, които са зад клуба, приветствам да създадат платформа, с която да покажат истинското отношение на хората, които обичат клуба. Има около 60 хиляди души, които са прегледали решението. Това говори за изключителен интерес и подкрепа към хората, които издържат ЦСКА. Тази атака не е от любов към ЦСКА, но това е мое мнение. Това е инспирирано от хора, които не обичат ЦСКА.

Успяхме да вземем Купата на България, когато бяхме в Трета лига. Клубът се стабилизира финансово. В последната година изградихме и много по-стабилен и постоянен отбор. Има много положителни неща. Даването под наем на Валентин Антов е много добро нещо за имиджа на ЦСКА. Считам, че това е много важно за политиката на клуба", заяви Марков.

"Гриша Ганчев имаше проблеми с наши опоненти в чисто спортно технически план, свързани с някаква обективна или субективна подкрепа. Получава се такъв момент, в който Гриша Ганчев трябва да се бори срещу хора, които най-малко е очаквал. Това е преляло чашата и го е довело до такъв извод. Опитах да повлияя по някакъв начин, но независимо от опитите не успях. Не мога да отговоря какво ще се случи с клуба след края на сезона, защото това е отговор за бъдещето. Силно се съмнявам, че ако това решение е окончателно, посоката на развитието е нашият клуб да отиде в състоянието, което беше. Без заеми обаче! 

"Не съм оптимист с днешна дата. В момента ЦСКА е осигурен финансово за някакъв период от време. Да кажем до края на сезона. Всеки един желаещ, който обича ЦСКА и желае отборът да върви нагоре, е добре дошъл да получи акциите безплатно. Не се притеснявам да разговарям с когото и да е било. В някакъв период от време това ще бъде моя бъдеща задача. По никакъв начин не съм очаквал такова решение. Когато прочетох писмото, се почувствах смутен. Да не кажа и засегнат. През последните 5 години ние също сме участвали като действие и работа в това ЦСКА да бъде добре. До лятото клубът продължава да функционира със същия екип, с който разполага в момента. Никой няма да напусне". 

"Няма значение дали аз ще бъда в ЦСКА, или няма да бъда. Вярвах и в първите една-две години имаше хора, които се съмняват кое е истинското ЦСКА. Тогава мислех, че трудно ЦСКА ще съществува, ако не бяха Гриша Ганчев и Инджов. Сега отново мисля така. Дълго време не се намериха хора, които да подадат ръка на ЦСКА. Всичко това се провокира от хора, които не желаят ЦСКА да съществува. Трезво мислещите хора би трябвало да си дадат равносметка за изминатия път. Аз като фен искам да виждам ЦСКА поне на нивото, което беше от 80-те години - когато беше фактор в Европа. При положение, че акциите се предоставят, по-разумно би било директно да се закупят и с това да се финансира клубът в дългосрочен план".

"Твърде е възможно да има още по-голямо разделение сред феновете. В крайна сметка това са реалностите. Аз от 90-а година съм свидетел на проблеми в ЦСКА, когато различни хора се опитваха да създават разделение. Това е една борба, която продължава около 30 години. Явно ЦСКА е трън в очите на много хора.

Много е лесно да се правят изводи и да се дават оценки, без да се носи отговорност. Аз не съм по-малко фен. И на мен ми се иска ЦСКА да играе в групите на Шампионска лига. Иска ми се да купим Меси или друга звезда от европейския футбол, но реалностите са други".

Не толкова малка част от нашите фенове искаха да продадем Али Соу до края на ноември месец. В последната част на 2020 година и след мача със Славия, изведнъж се промени мнението. В клуб със сериозен бюджет, какъвто е ЦСКА, е нужно да се правят подобни трансфери. Привлечени са две нови имена на тази позиция, които не са лоши футболисти.

Не съм се видял с треньори и футболисти. Клубът обаче е финансово обезпечен и на този етап няма да има сътресения до края на сезона".

"Няма как да продадем всички футболисти, защото ще останем без отбор. Тези, за които има добра оферта, не виждам никакъв проблем да бъдат продадени. Има оферти за наши играчи. Те са разгледани от собствениците, но за да не се стигне до трансфер, тези оферти не са били задоволителни". 

"Клубът е финансово обезпечен и няма да има финансови сътресения поне до края на сезона. Не мисля, че обсъждането на ситуацията около стадиона е повлияла на решението на Гриша Ганчев. Мисля, че трансферът на Али Соу е окончателен, но не съм участвал в преговорите. Иска ми се г-н Ганчев в екип с г-н Енджов да продължат да извършват дейността си в ЦСКА. Нищо не се случва  относно приемствеността на клуба. БФС очаква запитване от страна на УЕФА, а УЕФА очаква от БФС да подадат писмо. Ситуацията е патова". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация