Рууни: Разочарован съм от ВАР

16:26
Рууни: Разочарован съм от ВАР

Мениджърът на Дарби Каунти Уейн Рууни критикува остро системата ВАР и заяви, че футболът може би ще е по-добре без него. Бившият капитан на Англия призова контролът на срещите да бъде върнат в ръцете на съдиите, които са на терена и взимат решенията.

"Когато гледам мачове от Висшата лига, съм разочарован от някои решения на ВАР. Понякога не е ясно как съдиите решават след гледане на повторения. Лично аз смятам, че футболът би бил по-добър без ВАР. Трябва да вярваме на съдиите. Може и да не сме съгласни с някои решения, но трябва да оставим съдиите да си вършат работата и да ги зачитат.

Освен това се отнема емоцията. Спомням си някои голове, които съм вкарвал и не е било ясно дали съм в засада или не, но поглеждаш към страничния съдия, виждаш, че флагът остава долу и продължаваш да се радваш. Нелепо е как футболистите чакат 1-2 минути, за да видят дали голът остава“, заяви Рууни пред "Скай Спортс".

Системата за видеопомощ на английската Висша лига се използва от сезон 2019/20, но през този сезон се появиха редица спорни решения, които предизвикаха много критики към ВАР, включително от някои легенди на играта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация