Григор: Не обичам да се отказвам

11:22
Григор: Не обичам да се отказвам

Контузия в гърба изпепели надеждите на Григор Димитров за полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Болката личеше на лицето на българина в мача му срещу квалификанта и дебютант Аслан Карацев, който го отстрани с 3:1 сета. След края на двубоя поставеният под №18 Димитров разкри, че травмата се е появила през вчерашния ден, а в хода на срещата с руснака проблемът се е задълбочил.

"Няма смисъл да крия каквото и да било. Проблемът се появи вчера при обикновено движение. След това се повтори в началото на мача, продължи да се развива и болката стана постоянна. Не можех да обуя чорапите си преди мача, така че знаех, че ще бъде трудно. Пробвах, защото това е Големия шлем, адреналинът, бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил в толкова добра форма на турнир от Шлема. Но това е спортът. Уважение към човека (б.р. Карацев), бореше се през цялото време и правеше това, което трябваше. Това беше неговият ден. Нека продължим напред", коментира българинът на пресконференцията след срещата.

Григор бе попитан и защо не е взел решение да се откаже предвид това, че болките му пречеха да бъде конкурентноспособен.

“Не обичам да се отказвам. Аз съм състезател. Когато си на корта, понякога не мислиш ясно. В края на третия сет просто не можех да се откажа, такъв съм. Ясно е, че съм разочарован, но мога единствено да приема положителното, да си почина няколко дни и да се върна на корта“, заяви Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация