Антов: Смятам се за интелигентен играч

18:20
Антов: Смятам се за интелигентен играч

Преминалият от ЦСКА-София в Болоня преди броени дни Валентин Антов бе официално представен днес като играч на италианския клуб. 20-годишният талант заяви, че трансферът се е случил много бързо, но дори за миг не си е помислял да откаже офертата, когато тя се е появила.

"Здравейте на всички. Аз съм централен защитник, това е моята позиция на терена. Смятам се за интелигентен играч, който обича да изучава играта. Идвам от България, една страна с голяма футболна история. Искам да покажа на всички италианци, че ние все още имаме добри футболисти. Искам също да продължа да се развивам и да помогна на отбора с всичко, на което съм способен.

Не мисля, че има един конкретен играч, на когото да искам да подражавам и да възприемам като идол. Разбира се, следя топпървенствата в Европа и водещите играчи във всеки отбор. Мога да науча много от всеки. В миналото съм учил много от различни централни бранители. Идването ми в Болоня е крачка напред за мен, тук ще мога да играя с по-добри футболисти от тези, с които съм играл досега, така че ще има много какво да науча", сподели Антов, като все пак посочи името на един футболист, когото възприема като модел - Матайс де Лихт от Ювентус. "Той е млад, заигра в друга страна и въпреки че между нас има разлики, мисля, че мога да науча много, гледайки го как играе. За едно младо момче е много мотивиращо да види, че мечтите се сбъдват. С работа можеш да стигнеш там, където искаш", добави Вальо Антов, който ще играе с №26 в новия си тим.

20-годишният талант сподели още, че в свободното си време, когато не тренира, той обича да е сред приятели и да релаксира, гледайки телевизия. Антов каза още, че се опитва да "чете" играта и да предвижда случващото се на терена. "Може би най-голямата ми слабост е, че не съм толкова експлозивен в първите метри. Трябва да съм по-бърз, но мисля, че това е нещо, върху което мога да работя и да подобря с помощта на качеството на базата, оборудването и треньорския щаб", продължи младият софиянец.

"Разбира се, гледал съм Серия "А" още преди дойда тук, защото това е едно от топпървенствата в света. Тук се залага на физиката и много на тактиката, но мисля, че съм готов за това. Разбира се, ще ми трябва време, за да се интегрирам в отбора, но съм сигурен, че ще направя всичко възможно тази адаптация да е по-бърза. Мисля, че треньорският щаб и съотборниците ми ще ми помогнат. Бях много развълнуван да се срещна с всички тях и мисля, че с тяхната подкрепа адаптацията няма да е проблем за мен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация