България (19) с нов успех в контролите

17:37
България (19) с нов успех в контролите

Националният отбор на България до 19 години записа нов успех, като този път се наложи с 2:0 над връстниците си от Молдова в контролна среща на турска земя. Християн Петров (57) откри "лъвчетата", а Иван Тасев (68) удвои с хубав прехвърлящ удар. Преди дни България победи тима на Северна Македония с 4:0.

За разлика от мача със Северна Македония, днес на скамейката останаха Никола Илиев и Мартин Смоленски. Техните места на терена заеха Мартин Атанасов и Мартин Сораков. 

Още в самото начало на мача Георги Трифонов засече центрирана топка от ъглов удар. Топката обаче беше уловена от стража на Молдова. В следващите минути играта бе равностойна и двата тима трудно достигаха до чиста голова възможност пред противниковата врата. В 29-ата минута защитник на молдовския тим изчисти топката от голлинията след удар с глава на Ценов, като с действието си предотврати сигурен гол. 

В 44-ата минута Мартин Сораков можеше да си отбележи комичен автогол в опита си да изрита топката напред. Футболистът на Славия нацели топката по такъв начин, че тя вместо да продължи пътя си напред, се отби в страничната греда и излезе в ъглов удар. 

В 57-ата минута България поведе с гол на капитана Християн Петров. Той засече с глава центрирана топка от ъглов удар. Веднага след това Молдова пробва да затрудни стража на България Томов, но ударът на Дмитрий Прокопишин попадна право в ръцете на вратаря. В 68-ата минута "лъвчетата" удвоиха преднината си с гол на Иван Тасев. Той бе изведен зад гърба на защитата на Молдова, вдигна глава и видя, че вратарят е излязъл от голлинията си в опит да пресрещне Тасев. Младокът изненада стража с хубав прехвърлящ удар. 

В 78-ата минута Томов се намеси блестящо при удар на Мариус Маноле. Топката достигна до нападателя на Молдова след рикошет, но от удобна позиция не успя да преодолее българския страж. В следващите минути играта беше накъсана с доста нарушения, което позволи на България да запази двата си гола аванс и да се поздрави с нов успех. 

БЪЛГАРИЯ - МОЛДОВА 2:0

1:0 Християн Петров (57)
2:0 Иван Тасев (68)

Стартови състави:

БЪЛГАРИЯ: Кристиан Томов, Валентин Цветанов, Алекс Луканов, Християн Петров, Георги Господинов, Емануел Мирчев, Емил Ценов, Станислав Шопов, Мартин Атанасов, Георги Трифонов, Мартин Сораков;

МОЛДОВА: Силвичи Шмалена, Микита Ковали, Григорий Маракута, Йон Борж, Никита Пикуш, Даниел Лису, Максим Головатий, Андрей Стратан, Дмитрий Прокопишин, Петру Гезман, Мариус Маноле

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация