Нов провал за Реал Мадрид в Ла Лига (видео)

19:10
Нов провал за Реал Мадрид в Ла Лига (видео)

Шампионът Реал Мадрид понесе неочакван удар при домакинството си на Леванте в мач от Ла Лига, допускайки загуба с 1:2. Това дава голямо предимство на Атлетико Мадрид, който на средата на сезона е с две срещи по-малко и ако ги спечели, ще има преднина от 13 точки на върха. Сега пък Барселона получава шанс да застигне "лос бланкос".

Това е трето поражение за Реал на "Алфредо Ди Стефано" в първенството този сезон и общо четвърто във всички турнири. Ключово за провала се оказа изгонването от игра на Едер Милитао още в 9-ата минута. Четири по-късно Марко Асенсио изведе домакините напред, но в 32-ата капитанът на гостите Хосе Луис Моралес, известен като Ел Коменданте, изравни. В 64-ата вратарят на столичани Тибо Куртоа спаси дузпа на Рожер, но в 78-ата нападателят на Леванте се реваншира с победел гол за 1:2.

И днес треньорът на Реал Зинедин Зидан не беше на пейката, защото е с коронавирус. Вместо него тимът беше воден от асистента му Давид Бетони. Серхио Рамос, Даниел Карвахал и Начо Фернандес пропуснаха двубоя заради здравословни проблеми. Шанс от първата минута получи Алваро Одриосола, който не беше стартирал от четири месеца насам. Еден Азар излезе в седми пореден двубой, но не успя да завърши срещата.

Леванте заложи на Рожер и Хосе Луис Моралес, които вече общо са вкарали 17 попадения.  

В началните минути Одриосола допусна груба грешка, от която Леванте за малко да излезе напред в резултата. В стремежа си да гардира топката бранителят се дръпна по-рано от необходимото и Моралес успя да нанесе удар, но Тибо Куртоа спаси.

В 6-ата Бензема беше изведен за последния в защитата на гостите, но вратарят Айтор скъси ъгъла и парира.

В 9-ата минута домакините останаха с 10 души на терена след червен картон на Милитао. Дълго подаване изведе Серхио Леон зад отбраната и той беше препънат около дъгата пред наказателното поле на Реал. Първоначално реферът показа жълт картон на бразилеца, но след сигнал от ВАР прегледа ситуацията и промени решението си, изгонвайки защитника от игра.

Каземиро веднага зае позиция в центъра на защитата.
Четири минути по-късно обаче Реал излезе напред в резултата. Тони Кроос пусна в коридор към Асенсио, който надбяга преследвачите си и завърши точно с десния крак.

В ситуацията преди контраатаката имаше дискусионен момент в наказателното поле на домакините, тъй като Ферлан Менди и Гонсало Мелеро се сблъскаха. "Жабчетата" настояваха за дузпа, тъй като според тях френският бранител на Реал е извършил нарушение. Съдиите обаче не смятаха така и съответно зачетоха гола на Асенсио.

Тимът на Леванте търсеше гола при числено предимство и в 25-ата Куртоа на два пъти се намеси след удари на Рожер Марти, а гостите пак настояваха за наказателен удар.

Асенсио беше на крачка от второ попадение две минути по-късно, когато се оказа сам срещу вратаря, но загуби контрол и падна на земята.

И все пак усилията на Леванте дадоха резултат в 32-ата минута. Тогава численото превъзходство си каза дума, след като Моралес се оказа непокрит в наказателното поле и от въздуха "препарира" Куртоа за 1:1.

Четири минути след това Рожер за малко да изведе гостите напред, но Куртоа се намеси решаващо.

В тези минути "лос меренгес" претендираха за нарушение срещу Рафаел Варан пред наказателното поле на съперника.

На полувремето Азар беше заменен от Винисиус Жуниор.

Реал пропусна да поведе отново в 53-ата, когато Кроос отне топката от разсеян играч на Леванте и намери Бензема, който реши да подава и по този начин пропусна отличен шанс.

Мадридчани обаче бяха по-предпазливи и оставиха Леванте да бъде по-активен. В 62-ата минута Карлос Клерк се устреми към наказателното поле на Реал и Винисиус го настъпи. Съдията прецени, че това е нарушение отвъд полето, заради което нареди изпълнение на пряк-свободен удар. Пак обаче последва намеса на ВАР и в крайна сметка беше решено, че това е дузпа, защото Клерк е бил закачил линията на наказателното поле.

Рожер се нае със задачата да шутира, но не го стори добре и Куртоа отрази.

Нападателят на Леванте обаче не се смути и в 78-ата минута си го върна, след като реализира за 2:1 за своя тим.

Тук вече Реал трябваше да рискува, но изненадващо от игра излязоха Бензема и Асенсио за сметка на Мариано Диас и 19-годишния халф Серхио Арибас.

Натиск обаче нямаше и Леванте се поздрави с успеха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация