Милан се върна на победния път след успех над Болоня (видео)

18:07
Милан се върна на победния път след успех над Болоня (видео)

Отборите на Болоня и Милан завършиха при резултат 1:2 на “Ренато Дал'Ара” в ранния двубой от днешната програма на 20-ия кръг в Серия “А”. Анте Ребич (26'), Франк Кесие (55' - дузпа) и Андреа Поли (81') отбелязаха попаденията.

Стефано Пиоли е направил цели пет промени след отпадането на Милан от Купата на Италия. На вратата се завръща Джанлуиджи Донарума, а получилият почивка срещу Интер Давиде Калабрия заема позицията си на десен бек. Контузията на Симон Кяер означава, че новото попълнение Фикайо Томори за първи път е титуляр. В халфовата линия се появява Сандро Тонали, а заради липсата на Хакан Чалханоглу и Браим Диас този път плеймейкър е Рафаел Леао. Така по левия фланг действа Анте Ребич, а на върха на атаката е Златан Ибрахимович. Болоня също са разположени в 4-2-3-1, като Муса Бароу води нападението на тима.

В седмата минута Леао опропасти добра атака на гостите с неточния си удар. В 12-ата Тео Ернандес центрира от фаул, а с намесата си Лукаш Скорупски изби топката в напречната греда. В 19-ата съдията подмина претенции на Ибрахимович за дузпа. Само четири минути след това Скорупски спаси два удара на Златан, но атаката продължи и Мичел Дийкс фаулира Леао в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка. След няколко минути на недоволство от страна на домакините Ибрахимович изпълни дузпата. Вратарят изби неговия шут, но Ребич дотича и беше точен с добавката си.

В 29-ата Скорупски отрази шут на Леао, а намиращият се в засада Ибрахимович беше неточен от добавката си. В 32-ата Рикардо Орсолини стреля отдалече, но топката мина на сантиметри от вратата. В 39-ата Донарума не позволи на Никола Сансоне да изравни резултата. В 41-ата Давиде Калабрия нанесе удар с глава отблизо, но Скорупски улови топката. "Рособлу" веднага организира опасна атака, при която Донарума излезе и блокира изстрела на Николас Домингес. В 45-ата стражът на домакините изби шут на Ребич, а с добавката си Калабрия прати топката над вратата.

В 49-ата минута Скорупски изби поредния шут на Леао. В 53-ата "росонерите" получиха втората си дузпа в мача, този път за игра с ръка на Адама Сумаоро. С нейното изпълнение се зае Кесие, който удвои преднината на своя тим. Междувременно, директорът на Болоня Рикардо Бигон беше изгонен от скамейката с червен картон. В 60-ата Орсолини пробва далечен удар, който не затрудни Донарума. Веднага след това гостите проведоха много добра атака, но Скорупски спаси изстрела на Калабрия. В 62-ата минута Исмаел Бенасер замени Тонали и така влезе в игра за първи път след контузията си в средата на декември. Десетина минути след това Марио Манджукич също се появи на терена. В 81-ата домакините организираха перфектна атака и Поли наказа бившия си тим. В 84-ата Роберто Сориано стреля опасно с глава, но Донарума успя да избие топката. В 87-ата вратарят увисна при центриране от корнер, но никой от противниковите играчи не се възползв от грешката му.

БОЛОНЯ - МИЛАН 1:2

0:1 Ребич (26')
0:2 Кесие (55' - дузпа)
1:2 Поли (81')

Болоня: Скорупски, Томиясу, Данило, Сумаоро, Дийкс, Шутен, Домингес, Орсолини, Сориано, Сансоне, Бароу

Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Романьоли, Томори, Ернандес, Тонали, Кесие, Салемакерс, Ребич, Леао, Ибрахимович

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация