Солскяер: Всички работим, за да спрем расизма

21:23
Солскяер: Всички работим, за да спрем расизма

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер даде традиционната си пресконференция преди утрешния сблъсък с Арсенал от 21-ия кръг на Премиър лийг. Двата отбора излизат утре от 19:30 един срещу друг на "Емиратс".

“Червените дяволи” допуснаха изненадваща загуба в сряда на своя “Олд Трафорд” от последния Шефилд Юнайтед с 1:2, а представянето на отбора бе критикувано от медии и самия норвежец след срещата.

Впоследствие Антони Марсиал и Аксел Туанзебе пък бяха обект на расистки обиди в социалните мрежи, което предизвика реакция от клуба, който осъди това поведение. В понеделник вечер пък затваря зимният трансферен прозорец и от Юнайтед имат няколко дни за някакви действия на пазара, а всичко това бе коментирано от Солскяер.

За загубата от Шефилд Юнайтед

“Вие анализирахте мача, както винаги. Причината бе, че това бе сблъсък на някой на върха срещу някой на дъното, но това е Премиър лийг. Разбира се, че сме разочаровани, но когато не се представиш на ниво, това ти гарантира труден мач. Никой не иска да загуби, за да си вземе поуките, но сезонът е такъв. Не сме очаквали да го завършим непобедени, макар да се надявахме. Винаги успяваме да отвърнем подобаващо на загубите, както бе и преди с Арсенал, и с Башакшекир.”

За расистките обиди към Туанзебе и Марсиал

“Невероятно е, че все още тези неща се случват. Имаме кампания от много време и мисля, че наистина върши работа. Някой хора все още не са схванали нещата и се крият зад социалните мрежи, това е отвратително. Говорихме с играчите, те са добре. Не е приятно, но Аксел е силно момче и ние го подкрепяме. Това не са фенове на Юнайтед, ако се държат по този начин. Смятам, че социалните мрежи трябва да наблюдават случващото се, наличието на анонимни акаунти също не е правилно. Работим с всички, за да спрем това безумие.”

За трансферите

“Джеси вероятно ще иде под наем, Маркос Рохо ще се върне в Аржентина, само трябва да се оформят документите. Серхио Ромеро ще остане с нас до края на договора си. Искаме Джеси да се върне прероден, след като се е доказал в Уест Хам. Надявам се да иде там и да се наслаждава отново, защото при нас не му провървя напоследък.”

За защитата

“Разбира се, не е приятно да получаваш голове. Шест от тях бяха в един мач (срещу Тотнъм). Подобряваме се на едно място, но после грешим на друго. Работим върху пресата, да се защитаваме като отбор, ставаме по добри и по-добри. Да се надяваме, че срещу Арсенал ще се защитаваме като едно цяло. Ерик Баий е готов и ще пътува с отбора, нямаме други проблеми.”

За Арсенал

“Те се представят отлично напоследък, успяха да преобърнат представянето си. От победата над Челси постигнаха някои много добри резултати. Това са винаги великолепни, класически сблъсъци между два отбора. Мартин Одегаард е много талантил млад играч. Познаваме го от националния отбор, той може да създава проблеми. Просто се надявам да не му се получи в събота, иначе му пожелавам всичко най-добро.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация