Барселона - Атлетик Клуб (прогноза)

17:03
Барселона - Атлетик Клуб (прогноза)

Барселона и Атлетик Клуб излизат един срещу друг на финала за Суперкупата на Испания. Двубоят за трофея ще се проведе в Севиля на "Ла Картуха" и е с начален час 22:00, а в българския ефир може да се проследи по БТВ Екшън. 

Каталунците ще направят опит да спечелят Суперкупата за 14-и път в своята история. Хоарата на Роналд Куман отстраниха Реал Сосиедад на полуфинала след изпълнение на дузпи и 1:1 в редовното време. Попаденията в редовното време отбелязаха Френки де Йонг в 39-ата минута за каталунците и Микел Оярсабал в 51-та за Реал. Играчите на Сосиедад пропуснаха цели три пъти от бялата точка, което беше използвано по перфектен начин от Барса. Това бе девети пореден мач без загуба за Барселона във всички турнири.

Лионел Меси се завръща в групата и по всяка вероятност ще играе днес, след като пропусна двубоя с "бяло-сините" заради мускулна травма. 

Атлетик надвиха с 2:1 носителя на трофея Реал Мадрид. И двата гола за Билбао отбеляза Раул Гарсия. Той откри резултата в 18-ата минута, а в 38-ата реализира дузпа. Малко преди края Карим Бензема върна един гол, но Реал не съумя да се добере поне до продължения.

В своята история "лъвовете" са печелили само два пъти Суперкупата, а за последно това се случи през 2015 година, когато Атлетик направиха за смях днешния си съперник, побеждавайки го с общ резултат 5:1 от два двубоя. 

Коефициентът в WINNER.BG за нов успех на „блаугранас“ е 1.52. Ставката за равенство в редовното време е 4.68, докато шансът Атлетик да вдигне купата е оценен с 6.27. 

Прогноза:1

Калоян Биволарски

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация