Ливърпул стъпи накриво срещу УБА (видео)

10:10
Ливърпул стъпи накриво срещу УБА (видео)

Ливърпул пропусна възможността да увеличи аванса си на върха във временното класиране на Премиър лийг на пет точки и вместо това има само три аванс пред градския си съперник Евертън, след като направи 1:1 с Уест Бромич на "Анфийлд". Шампионите имаха смазващо превъзходство през първата част и поведоха рано с гол на Садио Мане в 12-ата минута. Тимът на Сам Алардайс обаче издържа до почивката, след което действаше много по-смело през втората част. Ливърпул заигра доста по-лошо и в 82-рата минута бе наказан, след като Семи Ажай засече с глава след корнер. Домакините имаха претенции за нарушение, но попадението бе зачетено. Шампионите нанесоха само два точни изстрела за целия мач, въпреки че владееха топката в близо 80% от времето. В крайна сметка планът на Сам Алардайс, който няма загуба на "Анфийлд" вече в четвърти пореден мач, успя. За Юрген Клоп имаше и втора лоша новина, след като Жоел Матип получи поредната си контузия и бе заменен принудително. 

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп направи две промени в сравнение със смазващата победа със 7:0 над Кристъл Палас. Мохамед Салах се завърна в нападателното трио за сметка на Такуми Минамино. Къртис Джоунс замени Наби Кейта в халфовата линия. Джеймс Милнър и Джердан Шакири са възстановени от контузиите си, но останаха на пейката. 

Сам Алардайс предприе една корекция в сравнение с първия си мач като мениджър на "дроздовете". Калъм Робинсън се завърна, заемайки мястото на наказания Джейк Ливърмор. 

Предимството на шампионите през първото полувреме бе категорично. Мърсисайдци владееха топката в 81% от времето и създадоха 10 голови положения, но успяха да нанесат само един точен удар, което означаваше предимство от едва един гол на почивката. Отбеляза го Садио Мане в 12-ата минута. Сенегалецът получи страхотен пас от дълбочина от Матип, овладя перфектно на гърди и стреля моментално от въздуха за 1:0. Салах и Мане пропуснаха няколко добри възможности до почивката и така гостите се оттеглиха с максимално удобен пасив на фона на представянето.
 
"Дроздовете" започнаха да набират самочувствие и в първия 1/4 час на второто полувреме започнаха много по-често да преминават в половината на Ливърпул. Малко преди да измине час игра Жоел Матип получи поредната си контузия - разтежение в областта на слабините, и бе заменен от младия Рис Уилямс.

В 65-ата минута Салах пропусна чудесна възможност, след като бе оставен от няколко метра да стреля необезпокоявано с глава, но топката премина над вратата.  В 72-рата Уест Бромич стигна до първата си чиста възможност, след като Сойерс изведе с дълго подаване Грант, който надбяга Рис Уилямс и срещу него оставаше Алисон. Нападателят стреля по земя, но стражът на Ливърпул спаси. Малко след това Трент Александър-Арнолд изпълни много добре пряк свободен удар, но топката премина на сантиметри над напречната греда. 

Така се стигна до 82-рата минута, когато Рис Уилямс подари корнер на гостите. Ажай надскочи Фабиньо и засече с глава центрирането от ъглов удар. Топката срещна гредата, разходи си по голлинията и влезе във вратата на Алисон за 1:1. Юрген Клоп имаше претенции, че срещу Фабиньо е извършено нарушение и действиетелно ръцете на Ажай бяха върху раменете на бразилеца, но попадението бе зачетено. 
 
Три минути преди края Мане претендираше за дузпа след единоборство с Фърлонг в наказателното поле, но не получи такава. В 90-ата минута Сам Джонстън спаси гостите от сигурен гол, след като Фирмино много добре насочи топката с глава към ъгъла, но стражът се справи блестящо. 

Така Алардайс спечели първата си точка като мениджър на УБА и остава непобеден от Юрген Клоп на "Анфийлд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация