Съндърланд ще има нов собственик през 2021 година

10:11
Съндърланд ще има нов собственик през 2021 година

Съндърланд постигна съгласие за продажбата на контролния пакет акции на френския бизнесмен Кирил Луи-Драйфус. До момента Стюърт Доналд беше основен акционер в клуба от Североизточна Англия, а сделката трябва да бъде одобрена от английската футболна лига.

22-годишният Луи-Драйфус ще притежава третодивизионния отбор от първите седмици на 2021 година.

"Не е тайна, че исках да намерия точния човек, който да води клуба напред. През миналата година имаше доста хора, които желаеха да ръководят Съндърланд. Още след първите срещи с Кирил, семейството и адвокатите му видях, че става въпрос за сериозни хора. Бях наистина впечатлен от познанията, интересите и разбирането им по много въпроси", заяви Стюърт Доналд.

Съндърланд печели купата на Футболната асоциация през 1973 година, като това е последният голям трофей в клубната витрина на "черните котки". Отборът се намира на 11-то място в трета дивизия.

Кирил Луи-Драйфус е син на родената в Русия швейцарска милиардерка Маргарита Луи-Драйфус, която ръководи Луи Драйфус Груп след смъртта на съпруга си Робърт през 2009 година. Робърт Луи-Драйфус е бивш собственик на френския клуб Олимпик Марсилия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация