С два гола в края Юнайтед изхвърли Евертън от Купата на лигата (видео)

09:45
С два гола в края Юнайтед изхвърли Евертън от Купата на лигата (видео)

Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите на Купата на Лигата, след като спечели с 2:0 гостуването си на Евертън. Едисон Кавани откри резултата две минути преди края на редовното време. В самия край на срещата Антони Марсиал отбеляза второ попадение.

"Червените дяволи" имаха сериозно предимство в първия половин час и създадоха положения, но не ги реализираха и трябваше да чакат до края. Героят на вечерта Кавани пък можеше да напусне терена рано през втората част. Уругваецът имаше сблъсък с Йери Мина, при който го хвана за лицето и го бутна на земята. На мачовете от Купата на Лигата не се използва ВАР и съдията не реагира на ситуацията.

Въпреки че Оле Гунар Солскяер бе направил цели девет промени от последния мач, "червените дяволи" започнаха отлично и имаха сериозно предимство в първия половин час. След като първи допусна гол при всичките си гостувания в първенството от началото на сезона, Ман Юнайтед бе решен този път да промени нещата.

Пред Едисон Кавани се откриха някои от най-добрите възможности. В 17-ата минута той на два пъти бе спрян от Робин Олсен. Първо той стреля от воле, топката се върна при него и той отново пробва от малък ъгъл, но и в двата случаи вратарят се справи. Удар с глава на Грийнууд мина покрай вратата, а опит на Погба също с глава завърши в ръцете на стража на домакините.

След първия половин час Евертън започна да показва малко по-добра игра. Най-добрата ситуация за "карамелите" бе удар от фаул на Сигурдсон, който бе отразен от Хендерсън.

Евертън се справяше далеч по-добре с атаките на съперника след почивката, но не създаваше нищо в предни позиции. Ман Юнайтед имаше леко предимство. За разлика от първото полувреме обаче гостите не стигаха до голови ситуации. С изтичане на времето и в двата отбора се усещаше умора и грешките зачестиха.

Когато срещата отиваше към дузпи, дойде моментът на Кавани. Уругваецът получи топката от Марсиал и с великолепен удар я прати извън обсега на Олсен. След попадението мачът се оживи и в заключителните минути се стигна до най-добрите положения за втората част.

Отборът на Анчелоти се изнесе напред в търсене на изравняване, но стигна само до няколко опасни центрирания. Пространствата, които оголи, обаче бяха използвани от съперника. Бруно Фернандеш удари греда, а Рашфорд стреля във вратаря от идеална позиция. Все пак остана време за още един гол. Марсиал завърши отлична контраатака и сложи край на интригата.

ЕВЕРТЪН - МАН ЮНАЙТЕД 0:2

0:1 - Кавани (88)
0:2 - Марсиал (96)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация