Палас не се даде на Тотнъм, изкопчи точка в дербито (видео)

18:18
Палас не се даде на Тотнъм, изкопчи точка в дербито (видео)

Кристъл Палас и Тотнъм завършиха наравно 1:1 в лондонското дерби в 12-ия кръг на Висшата лига. „Шпорите“ откриха резултата чрез Хари Кейн в средата на първото полувреме, но през втората част Джефри Шлуп възстанови равенството. По този начин възпитаниците на Жозе Моуриньо се изкачиха на първата позиция, но само с точка пред Ливърпул. „Мърсисайдци“ имат двубой с Фулъм след броени минути и ще могат да си върнат лидерската позиция.


Домакините стартираха по-добре и в 15-ата минута Уилфред Заха стреля, но Уго Лорис се намеси решително.


„Шпорите“ отговориха с удар на Танги Ндомбеле, след което последва намеса на Гуита. Постепенно гостите увеличиха натиска си и в 18-ата минута Хари Кейн отправи изстрел с глава, но отново стражът на Кристъл Палас не допусна топката да влезе в мрежата му.


Тотнъм откри резултата в 23-ата минута, когато Хари Кейн се освободи от съперник и с плътен изстрел от дистанция реализира в мрежата на Гуита.


В 34-ата минута Танги Ндомбеле отново имаше добра възможност, но стражът на домакините се намеси за пореден път.


В заключителните минути на двубоя Еберичи Езе овладя топката, след което отправи страхотен удар, но топката срещна десния страничен стълб.


Кристъл Палас упражни натиск през втората част и в 69-ата минута Джефри Шлуп можеше да възстанови равенството, но изстрелът му премина над напречната греда.


Активните действия на домакините дадоха резултат в 81-ата минута, когато Джефри Шлуп успя да преодолее Уго Лорис с изстрел в долния ляв ъгъл.


„Шпорите“ се активизираха и в 87-ата минута напречната греда бе последната преграда след изстрел на Бен Дейвис. Веднага след това Винченцо Гуита отново запази вратата си след изстрел на Хари Кейн.


Тотнъм опита до края на двубоя да стигне до победата, но вратарят на домакините още веднъж се намеси решително след удар на Ерик Дайър и двата тима разделиха точките.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация