Постно дерби на Манчестър остана без победител (видео)

08:50
Постно дерби на Манчестър остана без победител (видео)

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити изиграха скучно 183-то дерби помежду си и логично завършиха 0:0 на "Олд Трафорд". Двубоят бе от 12-ия кръг на Премиър лийг, като "червените дяволи" и "гражданите" залагаха на сигурността и тактическото надлъгване. Интересните моменти бяха истинска рядкост. Най-чистото положение в този двубой се откри пред Рияд Марез през първата част, но той не успя да преодолее Давид Де Хеа. Така Юнайтед и Сити остават съответно на четири и пет точки от лидерите Тотнъм и Ливърпул. 

Оле Гунар Солскяер направи  две промени в сравнение с мача с РБ Лайпциг през седмицата. Фред и Пол Погба започнаха за сметка на Алекс Телес и Неманя Матич. Антони Марсиал бе възстановен, но остана на пейката за началото. Единсон Кавани обаче бе извън групата на домакините.

Джосеп Гуардиола предприе цели осем промени в сравнение с двубоя с Олимпик Марсилия, а корекциите спрямо последния мач от Премиър лийг бяха две. Аймерик Лапорт бе сред резервите, което означава, че Джон Стоунс си партнираше с Рубен Диаш в центъра на защитата. Фернандиньо стартира вместо Гюндоган. Кайл Уокър бе отдясно, а Жоао Кансело - ляв бек. Серхио Агуеро изобщо не попадна в групата на "гражданите". 

В седмата минута Де Бройне намери добре Стърлинг в наказателното поле, но първото докосване на крилото не бе добро и така гостите пропуснаха нелоша възможност. В 12-ата "червените дяволи" също създадоха първа опасност пред вратата на Де Хеа. Линдельоф отклони с глава центриране от корнер на Шоу, но сантиметри не достигнаха на Скот Мактоминей да засече на далечната греда. 

В 21-вата минута Стърлинг проби добре, направи двойно с Де Бройне, след което се справи с Уан-Бисака, но в решаващия момент Магуайър блокира изстрела му. 

Пет минути след това гостите организираха нова опасна атака. Този път Марез, който до момента се губеше, потърси Жезус в наказателното поле, но контактът на бразилеца с топката на бе добър и той я прати над вратата. 

Малко след това Сити пропусна най-чистата възможност преди почивката. "Гражданите" организираха много бързо нападение, при което Жесус нямаше проблеми да се озове зад Уан-Бисака, след което продължи към Де Бройне на границата на наказателното поле. Белгиецът хитро пусна топката през краката на Шоу и изведе Марез очи в очи с Де Хеа. Алжирецът имаше доста време, но стражът го изчака спокойно, остана на крака и блокира удара му. Де Бройне опита добавка, но изстрелът му премина над напречната греда. 

Интересно бе, че корнерите, които изпълняваше Ман Юнайтед, представляваха най-голяма опасност за отбраната на Сити през първата част. В 41-вата минута Фернандеш центрира отляво, Линдельоф отклони на близката греда, но топката премина встрани от далечната греда. В крайна сметка първото полувреме бе доста равностойно, като Сити имаше леко предимство по отношение на контрола на топката. Най-чистото положение преди почивката остана ситуацията с Марез и добрата намеса на Де Хеа.
 
Ако първото полувреме не бе особено интересно, то второто бе пълна скука. 

В началото на втората част домакините получиха дузпа, след като Уокър фаулира Рашфорд в наказателното. Крис Кавана посочи бялата точка, но след намесата на ВАР правилно бе отсъдена засада на нападателя на Манчестър Юнайтед, така че наказателният удар бе отменен.

В 69-ата минута гостите направиха лек опит да разчупят скуката. Жезус получи в наказателното поле с груб вратата, след което намери Де Бройне, но неговият удар бе блокиран от Магуайър. 

Към края домакините се прибраха дълбоко в своята половина, но "гражданите" не успяха да наложат особен натиск, като очевидно не искаха да рискуват да бъдат "хванати" на контраатака.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация