Ливърпул разгроми Ууулвс (видео)

23:11
Ливърпул разгроми Ууулвс (видео)

Ливърпул и Уулвърхамптън играят при резултат 4:0 на "Анфийлд" пред две хиляди зрители в предпоследния двубой от 11-ия кръг на Премиър лийг. Мохамед Салах откри резултата в 24-тата минута след грешка на Конър Коуди. Жоржиньо Вайналдум удвои в 58-ата, а Жоел Матип направи 3:0 в 67-ата. Нелсон Семедо си отбеляза автогол в 78-ата минута.


Гостите бяха по-опасният отбор в първите 20-ина минути, като в 17-ата Келъхър реагира много добре и успя да избие с една ръка техничен удар на Поденсе от границата на наказателното поле. 
В 24-ата капитанът на Уулвс Конър Коуди, който е бивш играч на мърсисайдци, сгреши фатално, след като не успя да  овладее топката след едно дълбоко центриране на Хендерсън. Салах се възползва максимално и стреля в ъгъла за 1:0.


След гола Ливърпул контролираше играта, но нямаше кой знае какви положения за второ попадение. Малко преди почивката Крейг Поусън отсъди дузпа в полза на гостите заради предполагаемо нарушение на Садио Мане срещу Коуди. Сенегалецът опита да изчисти топката със задна ножица, но Коуди го изпревари и се строполи на земята. Домакините с основание реагираха бурно на това решение. ВАР се намеси и призова реферът да изгледа повторение, на което се видя, че няма никакъв контакт между нападателя на Ливърпул и бранителя на "вълците", така че правилно дузпата бе отменена. 

 

В началото на втората част Мане пропусна две добри ситуации. В 58-ата минута отново Конър Коуди бе в центъра на събитията, след като се озова на стрелкова позиция на метри от вратата, но не овладя добре и в решаващия момент топката му бе изчистена. След това Ливърпул организира страхотна контраатака. Хендерсън намери с дълго подаване напред Вайналдум, който задържа и с много техничен удар от границата на наказателното поле прати топката в горния десен ъгъл за 2:0.


В 67-ата Жоел Матип сложи точка на спора, след като отблизо засече с глава центриране на Салах, дошло след разиграване след късо изпълнен корнер.

 

Малко след това в игра за домакините се появи Александър-Арнолд, който замени Неко Уилямс. В 73-тата минута влезе и Жота, заменил Роберто Фирмино. 


В 78-ата минута именно Александър-Арнолд центрира отлично отдясно. Мане не успя много добре да засече на далечната греда, но след рикошет Семедо прати топката във вратата си за 4:0. 


Ливърпул: Келъхър, Неко Уилямс, Матип, Фабиньо, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Джоунс, Мане, Салах, Фирмино 

 

Уулвърхамптън: Патрисио, Семедо, Боли, Коуди, Марсал, Невеш, Моутиньо, Дендонкер, Поденсе, Нето, Траоре 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация