Тотнъм надви Арсенал в дербито на Северен Лондон (видео)

20:23
Тотнъм надви Арсенал в дербито на Северен Лондон (видео)

Тотнъм побеси Арсенал с 2:0 в дербито на Северен Лондон. Хюн Мин-Сон откри резултата в 13-ата минута, а Хари Кейн удвои в добавеното време на първата част. Две хиляди зрители подкрепиха "шпорите" от трибуните.


Развоят на първото полувреме премина по типичния сценарий за Тотнъм в последно време. Арсенал владееше топката и опитваше да доминира, но "топчиите" не успяха да стигнат до нито един точен удар. Тотнъм пък за пореден път бе смъртоносен на контраатака и реализира две попадения от трите си точни изстрела. В 13-ата минута Хари Кейн изведе Сон от половината на Тотнъм, след което кореецът напредна бързо отляво, влезе навътре и с удар от 25 метра, който същевременно бе доста техничен, прати топката в далечния ъгъл за 1:0.


В добавеното време на първата част "шпорите" удвоиха. Този път Ло Селсо изнесе много бързо топката на контраатака, след което продължи към Сон отляво. Крилото много хитро пусна още по-наляво към Кейн, който с топовен изстрел от малък ъгъл простреля Лено. 


Арсенал започна надъхано второто полувреме. В самото начало Вилиан центрира добре от свободен удар към далечната греда, но Лаказет не успя да нанесе добър удар и прати топката право в ръцете на Лено. Малко след това Обамеянг стреля с глава над напречната греда. Тотнъм спокойно чакаше отново да "хване" на контраатака своя съперник. 


В 62-рата минута Вилиан нанесе атрактивен изстрел със задна ножица, но над вратата. В 62-рата минута Вилиан нанесе атрактивен изстрел със задна ножица, но над вратата. Малко по-късно и Лорис трябваше да се намесва, след като Лаказет засече с глава центриране на Белерин. 


Тотнъм: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Дайър, Регилон, Сисоко, Хьойберг, Ло Селсо, Бергвайн, Сон, Кейн 


Арсенал: Лено, Белерин, Холдинг, Габриел, Тиърни, Вилиан, Джака, Партей, Сака, Лаказет, Обамеянг 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация