Пета поредна шампионатна победа за Лудогорец (видео)

18:39
Пета поредна шампионатна победа за Лудогорец (видео)

Шампионът Лудогорец постигна пета поредна победа в шампионата на efbet Лига. "Орлите" надиграха с 2:0 Славия в мач от 16-ия кръг на надпреварата. Разградчани стигнаха до успеха с попадения през втората част, дело на Клаудиу Кешерю и Алекс Сантана.


В по-голямата си част срещата бе равностойна, но гостите постепенно успяха да наложат волята си и да стигнат до победата. "Белите" не изглеждаха беззъби пред вратата на съперника, но така и не съумяха да създадат много чисти положения пред Пламен Илиев.


След равностойно начало с атаки и към двете врати, но без чисто голово положение, в средата на първата част гостите удариха греда. Десподов изпълни добре пряк свободен удар от близо 30 метра, но топката се спря в напречния стълб на Вуцов.


До края на първата част ситуацията на терена бе балансирана и нито един от двата тима не успя да намери правилния път към гола.


Втората част започна по идентичен начин, но постепенно Лудогорец взе инициативата. На два пъти Чибота и веднъж Десподов пробваха да отбележат, но мерникът им не бе точен.


В 65-ата минута гостите откриха резултата. При едно центриране от ъглов удар Клаудиу Кешерю, който съвсем наскоро се бе появил в игра, прониза с глава Вуцов. "Белите" имаха претенции, че Вердон е направил нарушение в наказателното поле, избутвайки Бенгюзов, но съдията не отсъди нищо.


В 74-ата минута "орлите" можеха да удвоят преднината си. Кешерю изведен на отлчина позиция Доминик Янков, но Вуцов излезе и блокира удара на младока. Малко по-късно Десподов отново стреля, но пак стражът на "белите" бе на мястото си.


В 82-ата минута гостите удвоиха преднината си. Сантана стреля от дистанция, а топката се отклони в гърба на Гамаков. Вуцов все пак можеше да спаси, но не успя да се справи добре и кълбото мина през ръцете му за 2:0 в полза на Лудогорец.

 

СЛАВИЯ 0:2 ЛУДОГОРЕЦ


0:1 Kешерю (65)
0:2 Сантана (82)


Състави:


СЛАВИЯ: 13. Вуцов, 4. Патев, 55. Христов, 38. Гамаков, 19. Антовски, 70. Фиртулеску, 10. Карабельов, 77. Вълчев, 20. Кръстев, 11. Кирилов, 8. Рангелов


ЛУДОГОРЕЦ:23. Илиев, 3. Недялков, 24. Вердон, 32. Са, 4. Сисиньо, 7. Сантана, 18. Дяков, 95. Каули, 11. Десподов, 13. Чибота, 81. Митков

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация