Сделката за продажбата на Ботев пред провал

09:23
Сделката за продажбата на Ботев пред провал
Сделката с Ботев Пловдив тръгна към задънена улица. Пловдивският адвокат на бившия купувач на клуба Ирена Кръстева обяви, че клиентката му ще оспорва продажбата на клуба на италианците, твърди "7 дни спорт".

"Съществува въпросът дали кредитор на Христолов, какъвто се явява Ирена Кръстева, ще се съгласи", каза адвокат Петър Стойчев, който представя Кръстева.

"При всички положения ние ще оспорим тази сделка и ще искаме да се обяви за недействителна. Тук трябва да припомня, че има запор на акциите в Ботев и че Димитър Христолов дължи над 750 000 лева на Ирена Кръстева. Това е публична информация, вписана в съответните регистри. Купувачът трябва да осъзнае, че всичко това го има в Търговския регистър и би било много нелепо от тяхна страна да се хвърлят в една такава сделка."

Юристът движеше несъстоялата се сделка през декември 2008 година. Стойчев изрази съмнение дали въобще италианците имат правен анализ, какъвто е задължителен, преди да купят ПФК Ботев 1912 АД.

Според адвокат Стойчев оттук нататък има доста варианти. "По принцип има вариант да се оттеглим чрез споразумение, но като познавам Димитър Христолов, и това е неосъществимо. Той няма никакви средства и по принцип това, което дължи на Ирена Кръстева, трябва да го компенсират италианците. Не съм сигурен, че тези чужденци са наясно с всичко това като цифри", добави юристът. Според него Христолов играе на Болшой театър с италианските инвеститори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари