От ЦСКА отговориха на нападките на Батков с декларация

17:32
От ЦСКА отговориха на нападките на Батков с декларация
Ръководството на ЦСКА разпространи декларация, с която отговаря на собственика на Левски Тодор Батков относно обвиненията му към собствениците на "червените", че те са организирали така наречената "Казанска афера". Припомняме, че точно в дена на дербито между ЦСКА и Левски четирима футболистина "сините" бяха изпратени за несъществуващ трансфер в руския шампион Рубин Казан.

С настоящия коментар, ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД декларира следното:


Обвиненията на г-н Тодор Батков, че срещу членовете на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА - г-н Димитър Борисов и г-н Иво Иванов, съществуват висящи дела за измами, изнасилвания и други тежки престъпления, са абсолютно неверни. В потвърждението на този факт са удостоверения издадени от Националната Следствена Служба и Министерство на Вътрешните Работи, от които е видно, че срещу посочените членове на НС на клуба не са налице каквито и да било висящи наказателни производства. Срещу тях няма и постановени присъди. На обществеността следва да бъде пояснено, че няма висящи дела, във връзка с членовете на Управителния съвет или Надзорния съвет на ПФК ЦСКА, така че подобни твърдения са опит да се манипулира общественото мнение с недоказани и непроверени по надлежния ред обвинения.

По другото "обвинение", а именно организиране и поръчителство на "измама" с цел манипулиране на резултат от спортно събитие, ПФК ЦСКА заявява, че нито клубът нито отделни членове, на който и да е от органите му, няма отношение към подобни неправомерни действия и остро осъжда всякакви такива. Предвид обстоятелството, че компетентните органи тепърва ще се произнесат, каквито и да било конкретни коментари към настоящия момент биха били неуместни.

Що се отнася до твърденията на г-н Батков за неизплатени задължения на ПФК ЦСКА, за ползването на спортни съоръжения, следва да се посочи, че голямата част от тези задължения са натрупани още през 2006 г. и преди прехвърлянето на клуба към настоящия собственик.

Въпреки това подчертаваме, че настоящото управление на ПФК ЦСКА полага максимални усилия за погасяването на посочените задължения. В тази връзка, вече бяха проведени успешни разговори със спортния министър г-н Свилен Нейков и бяха предприети необходимите законосъобразни действия.

За нас е непонятно, и защо г-н Батков разгласява информацията, че ПФК ЦСКА има натрупани данъчни задължения и в каква връзка, при положение, че те са натрупани преди прехвърлянето на клуба на сегашния собственик и след като именно след прехвърлянето започна изплащането на тези задължения на клуба. Ние се отнасяме с разбиране към неудобната ситуация, в която изпадна г-н Батков, а също и към някои финансови проблеми. Но това не е основание с неверни твърдения да се отклонява вниманието на обществеността. Не бива с лека ръка да се уронва престижа и доброто име на един от големите български футболни клубове, какъвто и ЦСКА.


Ръководството на ЦСКА приложи и снимки на документи, които показват невярността на част от обвиненията на Тодор Батков:

\"\"
\"\"


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AlexAng
08.10.2009 13:02

dgk ... ти четеш ли преди да пишеш...а трябва също и да мислиш/пак преди писането/ *lol*

dgk
08.10.2009 11:17

AxelAng тук ставаше дума за собственика на ЦЕЦА - Борисов. *joking*

AlexAng
08.10.2009 08:59

*smile* Честен-нечестен...В света няма друг адвокат притежаващ футболен клуб...А има МНОООООООГО по-добри адвокати от бай ви Ганя

kampro
08.10.2009 06:46

Samoletski ,аз съм тъп ,но и всички вие ме сте по-остри щом твърдите,че има честен бизнес с такива мащаби.Много сте далеч от реалната действителност *lol*

dgk
08.10.2009 01:12

Това, че е неосъждан незначи, че се занимава с честен бизнес, а пък и защо да неможе да си изкара фалшиво свидетелство за съдимост. Тук с пари и връзки всичко може

BoRiS__NaY
07.10.2009 23:29

аххх на батко рунтавото мече...иде ми да го нацелувам чичко Батков *smile*)))))))))))

Samoletski
07.10.2009 23:07

kampro Ти тъп ли си, отричаш нещо което е написано и подпечатано черно на бяло от нужните служби. По-голямо доказателство от това няма. Не може ли веднъж да признаете, че в България има и хора, които се занимават с честен бизнес, малко са но ги има.

kampro
07.10.2009 22:05

Ха ха и аз не съм осъждан,така пише в акта ми за съдимост.Да,да ама не.
Алооооооооооу,господа свине,кого заблуждаваме,в Булгаристан мога да ти извадя и свидетелство за девственост и на сестра ми,която има 3 деца.Ходете ги разправяйте на Дучето тия за неосъжданите.
Няма клуб в шибаната ни държава,който да не се държи от мутри
.Дори любимият ми отбор го дърйи руски евреин престъпник(за жалост).Но аз винаги,докато дишам ще рева:само Левски ОЛЕ

nvasev
07.10.2009 20:44

Наистина ,onzzy ...те и на Кайзер Франц дадоха орден ''Стара планина'' без да има за какво *smile*

onzzy
07.10.2009 20:09

Ами то орден ''Стара планина'' го дадоха на кой ли не .Българи ,чужденци мине ли на 2 метра от президентството-орден

dgk
07.10.2009 19:39

*lol* "Ние се отнасяме с разбиране към неудобната ситуация, в която изпадна г-н Батков..." Тя не е неудобна... тя е абсурдна!!! И марш обратно в Богутево бе селяндур родопски. Там ти е мястото... там кадето си се пръкнал да си въртиш селските номерца и сделчици в хоремага... със съселяните си, а не да ми се наричаш футболен бос, защото ти нямаш нищо общо с футбола на Бай Ганьо мустакат.

KIBRIT
07.10.2009 19:03

Синият отбор е отбор с традиции у нас.
Рано или късно ще се изправи.
Но къде ще е Бай Батков тогава ?
Гледам на снимката и не мога да повярвам-орден "Стара планина",лично от Президента...
Боже,колко ниско сме паднали !
Само някой глупак,да поведе едната половина на страната/синя или червена/,и вече се смята за недосегаем,а цялото стадо му се връзва...
Актуални ли са думите на П.Р.Славейков в наши дни ?
За съжаление-Да !
"Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша." -П.Р.Славейков.

machocka
07.10.2009 18:50

Фен съм на Левски , но този човек опозори и продължава да опозорява Левски....

Alex
07.10.2009 18:35

Не бих обидила селяните,като ги сравня с този "Бай Ганьо " !

kaprito
07.10.2009 18:29

защо се занимавате още с този мустакат педерас *sick*

AlexAng
07.10.2009 18:19

paco_kl ... гнилото не е тук , а в главата на господина от снимката по-горе *lol*

paco_kl
07.10.2009 18:15

така..първо да кажа,че съм привърженик на армейците!и така..къде в цялата тази шумотевица е задължителното даване под съд за невярна информация и уронване на престижа на най-големия бълг.клуб?май има нещо гнило тука..... *thumb_down*

margo1212
07.10.2009 18:01

когато има документи и факти трябва да се мълчи

AlexAng
07.10.2009 17:45

*lol* ...А виждали ли сте как от джип за 100хил. се свалят касетки с миналогодишен конфитюр...как с него се пълнят палачинки...и как се предлагат за по 6лв. парчето...Не сте? ... идете В Банкя Палас /ведомсвения хотел на ФК 1914/... както казва един от готвачите там "Ми к`во чудно , тя кака Здравка си е селянка"... *thumb_up*