Дузпа донесе трите точки на Юнайтед срещу УБА (видео)

23:49
Дузпа донесе трите точки на Юнайтед срещу УБА (видео)

Манчестър Юнайтед победи Уест Бромич Албиън с 1:0 на "Олд Трафорд" в двубой от 9-ия кръг на английската Висша лига. Бруно Фернандеш вкара от дузпа в 56-ата минута, която първоначало пропусна, но вратарят на гостите бе излязъл пред голлинията и това провокира ново изпълнение. Минута преди това пък реферът Дейвид Кут бе отсъдил и впоследствие отменил 11-метров наказателен удар за УБА.


Още във втората минута Марсиал с тила си насочи топката опасно към вратата на гостите от пет-шест метра след центриране от фаул на Мата, но вратарят на УБА спаси. За съжаление на домакините обаче, това бе единственото положение в първия четвърт час, а и темпото не бе особено високо, като изключително защитната постройка на Славен Билич вършеше работа на възпитаниците му.


В 16-ата минута пък вратарят на гостите Джонстън направи още по-добро спасяване при първата истински стойностна атака на Юнайтед с няколко бързи докосвания. Рашфорд центрира по земя от левия фланг, а Фернандеш заложи топката за Марсиал, но той от десетина метра не можа да се разпише. Гостите обаче започнаха да се чувстват много по-комфортно на "Олд Трафорд" и за две минути създадоха две положения, като и двете не бяха материализирани от Грант.

 

В 28-ата минута Перейра задържа леко фланелката на Марсиал в наказателното поле на Юнайтед и французинът побърза да падне, но дузпа не беше отсъдена дори след преглеждането на ВАР. С изключение на някои епизодични добри движения, домакините изобщо не успяваха да поддържат високо темпо и да си взаимодействат ефективно, което правеше задачата на УБА по-лесна през първото полувреме.

 

В 42-ата минута Ажай с глава след центриране от корнер прати топката над горната греда, което си беше доста добро положение в актива на гостите, предвид обстоятелствата в мача и тактиката им единствено да неутрализират съперника. В крайна сметка полувремето свърши и Славен Билич напусна към съблекалните като далеч по-доволният от двамата наставници, защото Юнайтед разочарова феновете си през първата част и реално създаде само една голова ситуация, която Марсиал пропиля с удар право във вратаря.

Изненадващо в 45-ата секунда след подновяването на играта Галахър беше закачен от Фернандеш в наказателното поле и реферът Дейвид Кут посочи бялата точка. Поради някаква причина обаче съдията беше посъветван да погледне ситуацията на видеозапис и той реши да отмени решението си, нищо че нямаше основателна причина да му се подскаже такова нещо, защото не ставаше въпрос за "очевидна грешка". В крайна сметка УБА не получиха дузпа от същия рефер, който не сметна за нужно да се намеси при балтията на Джордан Пикфорд срещу Върджил ван Дайк в мърсисайдското дерби, когато беше начело на ВАР.

 

Само минута по-късно Мата центрира в наказателното поле и топката закачи ръката на защитник, което беше достатъчно за отсъждане на дузпа в тяхна полза - 28-ма дузпа от началото на миналия сезон досега. Джонстън обаче спаси удара от бялата точка на Фернандеш, но бе излязъл пред голлинията и намесата му не беше зачетена. От втория опит вече портгуалският плеймейкър на Юнайтед се справи - 1:0 в 56-ата минута. Това бе 11-а отбелязана дузпа за Бруно в 10-месечния му до момента период с екипа на "червените дяволи".

 

В 64-ата минута обаче току що влезлият Калъм Робинсън с прекрасен диагонален удар от ъгъла на наказателното поле нацели напречната греда и стресна домакинските фенове. 150 секунди по-късно Фернандеш с подаване отдясно намери Рашфорд на чиста позиция в пенала на гостите, но английският национал не можа да преодолее Джонстън, който се отличи с поредното си чудесно спасяване.

 

Кавани тъкмо бе влязъл в игра и пораздвижи атаката на Юнайтед, които много по-лесно стигаха до противниковото наказателно поле, но не успяваха да намерят завършващ удар за затвърждаване на победата.

 

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Давид Де Хеа, Аарън Уан-Бисака, Виктор ЛиндельофВиктор Линдельоф, Хари Магуайър (капитан), Алекс Телес, Фред, Неманя Матич, Бруно Фернандеш, Хуан Мата, Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал

 

Уест Бромич Албиън (5-4-1): Сам Джонстън, Бранислав Иванович, Кайл Бартли, Дарнел Фърлонг, Семи Ажай, Конър Таунсенд, Ромейн Сойърс, Гради Диангана, Конър Галахър, Матеус Перейра, Карлан Ахерн-Грант

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация