Шампионите от Балкан с второ поредно поражение в НБЛ

11:09
Шампионите от Балкан с второ поредно поражение в НБЛ

Баскетболният отбор на Берое (Стара Загора) нанесе второ поредно поражение на шампиона Балкан (Ботевград). Старозагорци спечелиха отложения двубой от третия кръг на баскетболното ни първенство, след като се наложиха с крайното 72:79 (21:16, 15:22, 17:19, 19:22) пред празните трибуни на зала "Арена Ботевград".

Съставът на Йовица Арсич отново бе оредял, тъй като старши треньорът не можеше да разполага с ключови фигури като Станимир Маринов и капитана Димитър Димитров, както и с Денислав Вутев и Марин Маринов. Поражението е второ поредно за "зелените" от Ботевград, които вече са с баланс от една победа и две поражения. Берое пък се върна на победния път след загубата си от Левски Лукойл преди месец и разполага с два успеха и една загуба.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ

Въпреки очевидните кадрови проблеми, домакините започнаха срещата по-стабилно от съперника си и поведоха с пет точки след кош и фаул на Тауан Ейджи - 9:4. Ракуан Мичъл върна две за Берое, но Давонтей Джордан наниза тройка за шест точки аванс в полза на Балкан - 12:6. Няколко поредни страхотни стрелби на Брейди Роуз намалиха изоставането на старозагорци до само две точки - 16:14. Новото попълнение на шампионите Дарко Балабан помагаше на тима си да държи разликата в своя полза, след като отбеляза 10-ата си точка в мача, за да оформи резултат 21:16 след първата четвърт.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ

Берое разчете правилно действията в защита на домакините и успешно се доближи до тях на две точки след комбинации между Ракуан Мичъл и Седариън Рейнс - 27:25. Гостите от Стара Загора продължаваха да затрудняват шампионите и се отскубнаха на шест пункта аванс по средата на втория период - 28:34. Ейджи, който се оформя като лидер за Балкан, върна отбора си на две точки дефицит към края на частта - 36:38. Берое не измисли нищо ползотворно в последната си атака и така резултатът на почивката се запази при 36:38.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ

Балкан си върна преднината в началото на третата четвърт след тройка на Крис Минков, но в ответната атака Седариън Рейнс отвърна с кука за 41:42. Ейджи продължи феноменалното си представяне в днешния мач и помогна на тима да си извоюва три точки аванс - 47:44.  Берое отговори със седем безответни точки чрез Павел Маринов, Бишъп и Мичъл, като по този начин "зелените" от Стара Загора изскочиха напред в резултата с четири пункта - 47:51. Кош и фаул на Брейди Роуз допълни усложни ситуацията пред Балкан, но тройка на Давонтей Джордан със сирената сложи разликата отново на 4 точки преди решаващите 10 минути от мача - 53:57.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ

Берое за пореден път използва невниманието в защитата на шампионите и чрез Бишъп и Рейнс разликата се увеличи до девет точки - 53:62. Центърът на старозагорци продължи с доминацията си в подкошието на домакините и донесе първата двуцифрена преднина в мача - 11 точки за Берое при 55:66. Мичъл наниза тройка за 57:69, но Балкан се завърна в мача след две поредни тройки на Здравко Христов и Крис Минков - 63:69. Павел Маринов спря серията на бившия си отбор с два успешни изстрела от наказателната линия, за да покачи аванса на тима си до 7 точки - 64:71 с 4:18 на таблото.

Няколко пропуска и грешка в нападение на Минков позволиха на Берое да навлезе в последните три минути с аванс от девет точки - 64:73. Джордан се опита да вдъхне кураж на тима си с лесно поднасяне, но Брейди Роуз вкара важна тройка и намали драстично шансовете на Балкан - 66:76. До края на срещата Берое удържа преднината си и триумфира след крайното 72:79.

Брейди Роуз реализира 21 точки за победителите, Ракуан Мичъл добави 15 точки, Седариън Рейнс остави 14 точки, Николай Стоянов вкара 11, а Кейлъб Бишъп реализира 10 точки.

За Балкан Тауан Ейджи отново беше най-добър с 22 точки и 9 борби, Дарко Балабан наниза 18 точки и хвана 5 борби, а Давонтей Джордан се отчете с 15 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация