Интер изпусна победата срещу Аталанта, бергамаските се спасиха с гол в края (видео)

18:05
Интер изпусна победата срещу Аталанта, бергамаските се спасиха с гол в края (видео)

Аталанта и Интер завършиха наравно 1:1 в Бергамо в среща от седмия кръг на Серия А. 


Лаутаро Мартинес изведе Интер напред в 58-ата минута, но Алексей Миранчук изравни в 79-ата. Двубоят беше определено скучен го попадението на аржентинеца, но след това се превърна в зрелище. Гостите пропуснаха да реализира втори гол в 65-ата, когато Артуро Видал излезе едно на едно с вратаря. Изненадващо след това футболистите от Милано се прибраха в своята половина, а тези на Аталанта се разиграха и заслужено изравниха. След това Луис Муриел дори пропусна да донесе трите точки за бергамаските. В добавеното време домакините искаха дузпа за нарушение на Данило Д’Амброзио срещу Миранчук.

 

С висока преса домакините натикаха съперника в неговата половина още в началните минути. Първият шанс за гол дойде в 7-ата минута, когато капитанът Алехандро Гомес стреля от пряк-свободен удар от дъгата, но топката срещна стената.


Интер за малко да отговори с попадение минута по-късно, когато Мартинес засече пас по земя, но Кристиан Ромеро се намеси с шпагат.

В последвалите десетина минути аржентинският щурмовак още на два пъти беше спрян от бранители в синьо-черно.


Бергамаските бяха на косъм от гола в 23-ата, когато Малиновски беше намерен в наказателното поле, но шутира високо.


Стабилните изяви и двата отбора в защита обаче не доведоха до никакви сериозни шансове до почивката.


Второто полувреме продължи като първото - без нищо стойностно в предни позиции.


Все пак скуката беше прогонена в 58-ата минута, когато Интер поведе. Тогава Ашли Йънг пробва поредното си центриране от лявото крило, но този път топката намери Лаутаро Мартинес и той с глава я заби в далечния ъгъл - 1:0 за гостите.

 

Интер пропусна да удвои аванса си седем минути по-късно, когато Артуро Видал излезе сам срещу вратаря. Марко Спортиело обаче спаси шута му, както отрази веднага след това и добавката на Николо Барела.


Малко след 70-ата минута треньорите започнаха да правят по няколко смени наведнъж. Гасперини извади един от защитниците си за сметка на офанзивен играч, а Лукаку се появи в атака за тима от Милано.


Едва сега Аталанта заигра по-настойчиво в атака, а футболистите на Конте се прибраха в своята половина. След продължителна акция в 79-ата минута кълбото стигна до новото попълнение Алексей Миранчук, който с левия крак реализира първия си гол за тима в качлото - 1:1.


Домакините дори можеха да обърнат, след като в 85-ата минута Луис Муриел пропусна с глава от 4-5 метра.


Така възпитаниците на Антонио Конте остават само с една победа в последните си осем срещи във всички турнири.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация