Данъчни ще проверяват бижутата на футболните съпруги

12:59
Данъчни ще проверяват бижутата на футболните съпруги
Данъчни ще надникнат в будоарите на футболните съпруги след споразумение с прокуратурата . Целта на бирниците е да установят дали има разминаване между имането , което играчите и жените им притежават , и декларираното пред НАП .
/>
/> “Ще бъдат проверявани жилища , вили , автомобили и луксозни вещи” , изтъкна вчера пред “Труд” прокурор Маргарита Немска , която наблюдава разследването .
/> Повечето родни футболни звезди се славят като страстни почитатели на тузарските лимузини . На “свръхзвукови”автомобили се возят десетки от “А” група , но откъде идат парите и доколко са декларирани?
/>
/> “Колите на повечето футболистите не се водят на тяхно име , тъй като са на лизинг . Но това не пречи да ги проверим” , категорична е Немска . Според нея повечето играчи от “А” група са плащали данъци и са се осигурявали на 220 лв . , а под масата са получавали между 5000 и 18 000 лв . “Върху голяма част от анексите към договорите на футболистите не са плащани данъци от клубовете” , разкри Немска . Анексите възлизали на суми между 5000 и 10 000 лева .
/>
/> Вчера градският прокурор на София Николай Кокинов оповести , че 4 отбора са укрили данъци за 3 ,5 млн . лв . , за което са образувани досъдебни производства по чл . 255 от НК . Според наши източници става въпрос за target=\"_blank\" href=\"http: / /botev-plovdiv .winner .bg\"> href="http: / /botev-plovdiv .winner .bg /" target="_blank">Ботев Пловдив < /a> < /a> , target=\"_blank\" href=\"http: / /lokomotiv-plovdiv .winner .bg\"> href="http: / /lokomotiv-plovdiv .winner .bg /" target="_blank">Локомотив Пловдив < /a> < /a> , target=\"_blank\" href=\"http: / /marek .winner .bg\">Марек Дупница < /a> и target=\"_blank\" href=\"http: / /spartak-varna .winner .bg\">Спартак Варна < /a> .
/>
/> Данъчните задължения били натрупани от 1 април 2005 г . до 31 май 2008 г . Ставало въпрос за неосчетоводени разходи за осигуровки и заплати , неначисляване на данъци върху наложени глоби на футболистите , укрито ДДС за купуване на състезателни права , за участие в турнири и придобиване на спортна екипировка . Не били осчетоводявани и приходите от продажбата на храна и напитки в спортните бази , незаконосъобразно е приспадан и данъчен кредит по фактури , не били отчитани и приходи от трансфер на футболисти .
/>
/> Обвинителят допълни , че ревизията в Левски не е приключила и че за “казанската афера” вероятно ще бъдат привикани на разпит шефовете на “Титан” .
/>

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация