Чичо Капуто стана най-възрастният футболист, дебютирал с гол за Скуадрата (видео)

14:20
Чичо Капуто стана най-възрастният футболист, дебютирал с гол за Скуадрата (видео)

Нападателят на Сасуоло Франческо Капуто се превърна в най-възрастния футболист, който дебютира с гол за националния отбор на Италия. Вчера той се разписа за победата над Молдова с 6:0 в контрола, като го постигна на възраст 33 години и 62 дни. Така той подобри постижението на Леонардо Паволети, който също отбеляза попадение в първия си мач за “Скуадра Адзура”, но го направи на 30 години и 120 дни през март 2019-а, когато италианците биха Лихтенщайн с 6:0.

Чичо Капуто също така е и вторият най-възрастен дебютант в историята на националния тим на Италия. Пред него е само Емилиано Морети, който беше на 33 години и 160 дни в първия си мач с екипа на своята родина, в който четирикратният световен шампион надви Албания с 1:0 през ноември 2014-а.

Голмайсторът изрази своето задоволство от дебюта си с националната фланелка. "Щастлив съм и с радост ще почерпя всички с бира. Да дебютирам за Италия след толкова време, и то с гол, е максимумът, който мога да искам", коментира Капуто след мача. Както е известно, той притежава своя собствена марка бира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация