Иван Колев: Случайно забелязахме Спас Делев

14:10
Иван Колев: Случайно забелязахме Спас Делев
Селекционерът на младежкия национален отбор на България Иван Колев заяви, че мотивацията му да работи е много голяма. Наставникът добави, че той върви по обратния път и прави от нищо, нещо.

"Моята мотивация да работя и да откривам нови таланти е много голяма. Аз се опитвам да правя от нищо - нещо. В България работим на обратно. Вместо първо клубовете да забелязват дадени футболисти и да им дават шанс за изява, а след това те да бъдат викани в националните гарнитури, ние тук правим всичко наопаки. Аз първо забелязвам някой играч, който е закотвен на пейката и го викам, а после клубовете. Спомнете си, когато повиках Спас Делев за първи път в младежкия отбор, колко време след това бях критикуван и плют за това, че съм му пратил повиквателна. Непрекъснато се пишеше и говореше, как можело да повикам футболист от "Б" група, толкова ли нямало качествени играчи в "А" група. А само шест месеца по-късно Делев премина в ЦСКА. Такива примери са много - и Караджов, и много други. Радвам се, че мога да давам шанс за изява на тези млади таланти, които да бъдат забелязани от други клубове", сподели Колев.

Наставникът на младежите допълни, че неговите футболисти също имат огромна мотивация да играят за представителния тим до 21 години.

"Момчетата също имат голямо желание и са много мотивирани да играят в младежкия тим. Знаете, че те не получават достатъчно шанс за изява в собствените си клубове. Те са жадни да играят футбол и това да излезеш с националната фланелка на терена за тях е шанс да бъдат забелязани от чуждестранни мениджъри, както например стана с Марио Кирев", добави Колев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация