Невероятен Левандовски заши 4 гола, Байерн пречупи Херта в самия край (видео)

21:00
Невероятен Левандовски заши 4 гола, Байерн пречупи Херта в самия край (видео)

Байерн Мюнхен надви Херта Берлин с 4:3 като домакин в последната среща от третия кръг на Бундеслигата. Роберт Левандовски беше точен в 40-ата и в 51-вата минути за домакините, но след това гостите изравниха чрез Джон Кордоба в 59-ата и Матеус Куня в 71-вата. В 85-ата Лева пак вкара за Байерн, но в 88-ата Нганкам отново изравни. В първата минута от даденото от рефера продължение на редовното време баварците получиха правото да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Левандовски. Така бе изкована победата на баварците.


оберт Левандовски можеше да открие в 9-ата минута, но изстрелът му беше блокиран. Секунди по-късно вратарят Александер Шволов също спря поляка за гол.


Гостите отговориха с няколко дълги подавания към Джон Кордоба и при едно от тях в 15-ата минута новият нападател на столичани заби кълбото в мрежата на Мануел Нойер, но голът не беше зачетен заради засада.
Футболистите на Бруно Лабадия успяваха да отбиват атаките на шампионите. В 36-ата Томас Мюлер все пак реализира с глава, но ВАР се намеси и беше забелязана засада на опитния играч при паса на Ричардс към него.


В 40-ата Байерн все пак излезе напред. Първоначално Шволов майсторски спаси удар с глава на Левандовски, но веднага след това нападателят завърши с удар по земя след пас на Серж Гнабри. За полския реализатор това е юбилейно попадение №100 на "Алианц Арена".


В края на полувремето стражът на Херта пак се намеси решително след удар на Гнабри.


Само шест минути след антракта "червените" удвоиха преднината си, след като Крис Ричардс намери Лева и той отново не сгреши - 2:0.


Играчите на Херта върнаха интригата в 59-ата, когато активният тази вечер Кордоба засече центриране от фал и Нойер не успя да спаси.


Берлинчани дори изравниха, след като в 71-вата Куня размени пасове с появилия се Пьонтек и прониза Нойер за 2:2.

 

Това вече стресна играчите на Ханзи Флик и те се втурнаха напред да търсят победата. За кратко Левандовски на два пъти се размина с ново попадение, като вратаря Шволов продължи да бъде на висота.


В 80-ата Корентен Толисо пропусна за Байерн от 2-3 метра след центриране от корнер. Скоро след това и Гнабри не показа точен мерник от изгодна ситуация.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация