Базел топи сланини в дебелариум преди мача с ЦСКА

13:41
Базел топи сланини в дебелариум преди мача с ЦСКА
Треньорът на Базел Торстен Финк се закани, че ще изхвърли всички дебелаци от отбора преди гостуването на ЦСКА на 22 октомври.

"Какво е това тука? Всички се тресете като сланина! Глад и тичане - това ви трябва, хрантутници такива! Постете извън терена, за да не гладувате на пейката", развилня се бившият немски национал и носител на КЕШ с Байерн Мюнхен.

Първият нарочен за гонене от Базел е плеймейкърът Антонио да Силва, уточнява в. "Блик", цитиран "7 дни спорт". Той е любимец на Финк, който си го доведе през лятото от Карлсруе. Бразилецът е на 31 г., шампион на Германия с Щутгарт. Има 135 мача в Бундеслигата, специалист по свободните удари. Бие неспасяеми шутове с левачката. Точно плеймейкърът, който Финк търсеше.

Засега обаче Да Силва играе слабо и не е титуляр. Може би не е случайно, че го хванаха да пие цяла нощ преди важния мач от първенството срещу водача Йънг Бойс. През септември Базел падна с 1:2 и изостана с 10 т., които още не може да навакса.

"Тони подцени швейцарското първенство - казва Финк. - Не тренира достатъчно и е дебел. Затова няма да го пускам, докато не падне под 74 кг."

За да му помогне, той го подложи на специални тренировки с кондиционния специалист Нико Видович. Те работят по три пъти на ден и Да Силва вече е свалил 5 кила, най-вече от паласките. Преди да го пратят на дебелариум, тежеше 78 кг при ръст 176 см. Днес е само 73 кг.

Финк явно е доволен от диетата, защото го пусна резерва през второто полувреме с Фулъм (0:1). В първенството срещу Сион (5:0) дори излезе титуляр и игра 74 минути. Но ако иска да поиграе повече в Лига Европа, ще му се наложи бързо да влезе във форма. Бразилецът е под наем от Карлсруе само до края на сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация