Иван Стоянов: Защо ЦСКА да не дръпне футбола ни напред

12:19
Иван Стоянов: Защо ЦСКА да не дръпне футбола ни напред
Новият любимец на феновете на ЦСКА Иван Стоянов е един от главните виновници за успехите на отбора от началото на сезона. Племенникът на Лечков има силни изяви и срещу бившия си тим, въпреки че остана на терена по-малко от 60 минути. След мача националът говори специално за читателите на "Меридиан Мач".

- Иване, постигнахте доста пестелива победа срещу Сливен, защо се случи така?

- Може би така изглеждаше отстрани. Първото полувреме играхме добре; вкарахме и гол. Получи се оспорван мач с бившите ми съотборници. Те са добър отбор и им желая успех в първенството. Ние не сме си и мислели, че ще бъде лесно.

- През втората част дадохте инициативата на Сливен и само късметът ви помогна да спечелите...

- Да, можеше да ни изравнят дори в последната секунда на срещата. През втората част не се получаваше нашата игра, просто нямам обяснение. Но това е футболът - невинаги може да биеш с 3:0. Не сме подценили отбора на Сливен, имахме и нужната мотивация. Създадохме и доста положения, но не можахме да ги реализираме и да водим мача по-спокойно. Най-важното обаче е, че спечелихме и сега през паузата ще запазим доброто си настроение.

- Срещу Рома обаче не се представихте, както трябва...

- Мисля, че до първия гол стояхме добре на терена. Веднага след това вкараха и втори гол и за нас стана доста трудно, но да не забравяме, че това е Рома. Не бих казал, че играхме слабо, и ние имахме своите положения.

- Два гола за 3 минути, като че ли това ви прекърши, така ли е?

- Не мисля, че ни прекършиха тези два гола. Ние продължихме да играем, търсихме гола. Аз имах добра възможност, но не се получи.

- През първата част на двубоя схемата ви на игра не бе доста офанзивна. Беше ли ти трудно сам в атака?

- Да, мога да кажа, че ми беше трудно, но такива бяха указанията на треньора, това искаше от нас и ние се старахме да го изпълним. През второто полувреме, когато влязоха Делев, Манчев и Платини, стана по-лесно в създаването на атаките, но по този начин губим хора в по-задни позиции и имаше възможност да ни отбележат още голове.

- Липсата на опит в евротурнирите ли ви попречи да измъкнете нещо в Рим?

- Да, може да се каже. Отборът е много млад. В този състав на ЦСКА само 3-4 футболисти са играли такива срещи в Европа. Другите трябва да трупаме опит и именно с такива мачове ще стане.

- Защо не успяхте да покажете играта от срещите с Динамо Москва и Фулъм?

- Мач с мач не си прилича. Няма отбор, който да не е губил и да не губи. Гледаме да забравим тази загуба по-бързо и мислим за следващите срещи от Лига Европа.

- След загубата от Рома намаляват ли шансовете на ЦСКА за излизане от групата?

- Не. Не мисля, че шансовете ни са намалели. Всичко става във футбола, бием Базел в София и групата става още по-завързана.

- Сега сигурно още повече съжалявате за изпуснатата победа срещу Фулъм...

- ...И да съжаляваме, не можем да върнем времето назад. Ние може само да спечелим от този турнир.

- Италианските медии те оцениха най-високо от играчите на ЦСКА за представянето ти срещу Рома.

- Щом италианските журналисти така са ме оценили, това може само да ме радва. Ще си опитвам да се представям още по-добре занапред и да представям достойно ЦСКА в Европа.

- Левски също загуби от италиански отбор, толкова ли е голяма разликата в момента между италианското и българското първенство?

- Нормално е да е голяма разликата в качеството на първенствата. Това не е само в момента, винаги са ни превъзхождали. Италия си е Италия; всяка година имат по 3-4 отбора в Шампионска лига. Ние едва се борим да влезем в групите на Лига Европа.

- В Рим се радвахте на изключителна подкрепа от страна на „червените“ фенове, усещате ли, че вече сте спечелили агитката на своя страна?


- Аз неведнъж съм казвал, че ЦСКА има най-уникалната публика в България. Просто нямам думи..., за пръв път виждам на гостуване да има толкова много хора и така да подкрепят отбора си. Ние се чувствахме като домакини на "Олимпико".

- Отново получи повиквателна от Станимир Стоилов за предстоящите срещи с Кипър и Грузия, надяваш ли се този път да играеш?

- Преди всичко съм много доволен от факта, че съм част от националния отбор. Всеки футболист би бил доволен. Надявам се да оправдая доверието на Станимир Стоилов и дано се поздравим с две победи от двете срещи.

- Това, че в представителния тим сте общо петима от ЦСКА, плюс ли е за вас?

- Мисля, че всички момчета сме го заслужили. ЦСКА играе добре, израстваме от мач на мач и се надявам за още по-силни игри занапред. Това е начинът. Трябва един силен отбор да дърпа и останалите отбори, за да излезем от тази дупка, в която се намира футболът в България. Защо ние да не сме този отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Docker
06.10.2009 15:29

Единствения начин цска да дръпне футбола ни напред, е да закрият "отбора" и да върнат стадиона си на предишния му притежател.

nasran_chorbar
06.10.2009 15:18

Говорете си селски историй и чорбарски фолклор колкото искате,на никой не му пука. Не давай пример с ЦСКА Москва,защото софийската чорба няма никакъв аналог с тях. Нивото на едно първенство не може да го вдигне един отбор,разбира ли ти главата какво обяснявам. Не може да играеш 30 мача вътрешно първенство с туристически отбори и да вдигнеш нивото на цялото първенство. Това ще стане чак когато всички клубове в т.нар. Висша лига започнат да играят що-годе нормален футбол,иначе ще си пишеме по форумите и това е.

Notlike
06.10.2009 15:15

Да, но нека не говорим за расизъм, че после да не викат, че нашата публика била нецензурирана. Само вижте транспарантите на Говедарците и преценете кои са утрепките на държавата !! Син сектор Б ! *sick*

Notlike
06.10.2009 15:14

Той Батков като си бърже гъза и вика на феновете, че ЦСКА-ри му секли дърветата за хартията. Да еба рунтавите сини помияри... нямат си грам представа от футбол, ама на спецове се правят. Иначе в Шотландия Селтик и Рейнджърс нямат никаква конкуренция, но мога да ти кажа в коя държава се дърпа футбола - Русия. Там ЦСКА Москва и Зенит вдигнаха доста нивото напоследък и сега гледай какво ниво има руската Премиер Лига. Иначе не викай за Анадола, защото, доколкото се помня, Ахмед Доган щеше да вземе рогатите *lol* . А и не нашите носят турскосини екипи. Ебахти говедата - все ни изкарват цигани и турци, ама като питам някой мангал за кой тим е (или някой турчин) - ебаси майката! Ама то все фен на Левски бе.. както казват. Не всички фенове на Левски са мангали, но всички мангали са фенове на Левски *joking*

rusnacheto
06.10.2009 14:58

доста по-вменяем съм от тебе явно ! Немоа си обясня какво треа стане за да си махнете сините очила .. сиг треа се разпусне отбора, ама и тогава ЦСКА ще са ви виновни

nasran_chorbar
06.10.2009 13:20

Ти вменяем ли си?Чорбата ше ни дръпне в Анадола.Колкото Селтик и Рейндърс дърпат шотландския футбол,толкова и тия.

rusnacheto
06.10.2009 13:18

що не ?? ЛЕФСКИ ли ще ни дърпа ? ще ни задърпа към футбола в Сомалия