Серина се отказа от участие на "Ролан Гарос"! Пиронкова е в третия кръг без игра

14:04
Серина се отказа от участие на "Ролан Гарос"! Пиронкова е в третия кръг без игра

Цветана Пиронкова се класира без игра за третия кръг на "Ролан Гарос". Серина Уилямс се отказа минути преди началото на мача между двете от втория кръг и така пловдивчанката вече е в следващата фаза на турнира от "Големия шлем" в Париж.

Двете трябваше да излязат една срещу друга във втория мач от днешната програма на централния корт “Филип Шатрие”. Двубоят обаче няма да се състои, тъй като носителката на рекордните в “Оупън ерата” 23 титли от “Големия шлем” на сингъл Уилямс е с травма в ахилеса и това не й е позволило да излезе на корта.

39-годишната американка обясни, че става дума за контузия, която се е появила на US Open, по време на полуфиналния й мач с Виктория Азаренка (Беларус). Серина заяви още, че между US Open и French Open се е възстановявала в академията на треньора си Патрик Муратоглу, но преди старта на “Ролан Гарос” не е била готова за игра на 100%. Тя се е нуждаела от повече време, за да се възстанови напълно, въпреки че в първия кръг победи сънародничката си Кристи Ан със 7:6 (2), 6:0. Между срещата й от първия кръг и двубоя с Пиронкова обаче положението явно се е влошило при нея.

"Осъзнахме, че да опитам да играя днес не е най-доброто решение за мен. Трудно ми е да ходя и това е знак, че имам нужда от възстановяване", сподели по-малката от сестрите Уилямс.

Серина и Пиронкова изиграха вълнуващ мач на 1/4-финалите на US Open - турнира, в който 33-годишната пловдивчанка се завърна в професионалния тенис след тригодишно отсъствие, като в този период тя роди момче. В Ню Йорк Серина спечели с 4:6, 6:3, 6:2, но сега Пиронкова продължава напред, макар и при тези непредвидени обстоятелства.

Следващата съперничка на Цвети в Париж ще бъде излъчена в изцяло чешкия сблъсък между Барбора Стрицова и Барбора Крейчикова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация